Erişilebilirlik

Türkiye Havadan PKK Karadan


Diyarbakır'dan Kalkan Jetler
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

İlk saldırı haberi gece yarısı Diyarbakır’dan geldi. Çınar ilçesinde devriye gezen polis ekibine ateş açıldı. Olayda bir polis ve çevrede bulunan iki sivil yaralandı. Yaralılar Diyarbakır’daki hastanelere kaldırıldı. Ancak polis memuru Mehmet Uyar ile yaralı sivil Osman Caran yaşamını yitirdi. Bir kişi olduğu belirlenen saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldı.

Bir saldırı haberi de sabah saatlerinde Şırnak’tan geldi. Akçay'daki Görmeç ve Seslice Üs bölgelerine izinden dönen askerleri götüren konvoyun emniyetini sağlayan askeri time saldırı düzenlendi. Saldırıda bir subay, bir erbaş ve bir er olmak üzere üç asker öldü. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, saldırıdan sonra başlayan çatışmada bir PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.

PKK karadan saldırılarını sürdürürken, Türk Silahlı Kuvvetleri de hava operasyonlarına devam ediyor. Savaş uçakları bugün örgütün yönetim merkezi olan Kandil ile birlikte, Zap, Haftanin, Hakurk, Xınere ve Metina bölgelerindeki PKK üslerini bombaladı.

Şırnak Valiliği ise Uludere İlçesi Şenoba Beldesinde bulunan Kureşin ve Karaçalı Tepeleri ile Cizre İlçesi Küpeli Dağı ve Dağlıca-Pavan Bölgelerini “toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesine ve bölücü terör örgütünün arazide üstlenmesine mani olmak” amacıyla geçici askeri güvenlik bölgesi ilan etti. Valilik bunun dışında beş yeri daha “askeri bölge” ilan etti. Bu yerlerde ise PKK mezarlıkları bulunuyor. Şırnak Valiliği PKK mezarlıkları çevresindeki yapıların yıkılması için mezarlıkların bulunduğu Besta-Dereler, İncebel, Altın ve Cudi Dağları, ile Faraşin Bölgesi 6 ay askeri yasak bölge ilan ettiğini duyurdu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG