Erişilebilirlik

Türkiye Desteğindeki Suriyeli Muhalifler Cerablus’a Ulaştı


Türkiye’nin Cerablus operasyonunda desteklediği Suriyeli muhaliflerden açıklama geldi. Açıklamada Creablus’a ulaşıldığı belirtildi.

Nur el Din el Zinki adlı muhalif grubun sözcüsü Abdel Razzak, Associated Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada savaşçıların Cerablus’u IŞİD’den temzilemekte olduğunu belirtti.

Muhaliflerin yanındaki medya mensubu da muhaliflerin Cerablus’un içinde olduğunu ve çok az direnişle karşılaştıklarını belirtti.

Ahmet el Katip , IŞİD militanlarının yoğun Türk top ateşi karşısında Cerablus’un güneyindeki örgütün kontrolünde bulunan el Bab’a ve çevredeki köylere çekildiğini belirtti.

Anadolu Ajansı da Suriyeli muhaliflerin Cerablus’un girişine ulaştığını belirtti.

Operasyona Amerika'nın desteği

Amerikan yönetiminden üst düzey bir yetkili de Amerikalı danışmanların operasyonla ilgili Türkiye ile yakın temas içinde olduğunu belirtti.

Yetkili, Amerika’nın Cerablus’un geri alınması çabasında Amerika’nın hedeflerin belirlenmesinde istihbarat ve hava desteği sağladığını kaydetti.

Amerika Savunma Bakanlığı’ndan yetkili Amerikan Ordusu’nun Cerablus operasyonunda Türk güvenlik güçlerine ve muhaliflere A-10S ve F-16 uçakları ile destek verdiğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG