Erişilebilirlik

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı Sona Erdi


MGK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı 4 saat 40 dakika kadar sürdü. Toplantı sonrası bir açıklama yapılmadı. MGK toplantısı sonrasında Erdoğan Bakanlar Kurulu üyeleriyle biraraya geliyor. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ise Erdoğan’ın önemli bir açıklama yapması bekleniyor.

MGK toplantısı öncesinde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) akademisyenlerin yurtdışına çıkışlarını yasakladı, halen ülke dışında bulunanların derhal Türkiye’ye geri dönmelerini istedi.

Dün yaklaşık 50 bin kamu çalışanı görevlerinden alınmıştı. Milli eğitim Bakanlığı 15 binin üzerinde öğretmenini işine son verirken, İçişleri Bakanlığı da 9 bine yakın çalışanının askıya aldı. Maliye Bakanlığı da 1500 çalışanının işine son verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da işten çıkarmalar olurken, YÖK de 1577 dekanın istifasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün için “önemli bir kararı açıklayacağız” demişti. Bu sözlerin ardından Başbakan Binali Yıldırım da benzer yönde sözler sarf etti.

Ancak resmi makamlarca henüz açıklayıcı bir bilgi gelmediği için Erdoğan’ın “önemli karar” ifadesiyle neyi kastettiği merak edilmeye devam ediyor.

Bu arada Erdoğan’ın başkanlığında Bakanlar Kurulu, en son 20 Haziran’da Saray’da toplanmıştı. Erdoğan, Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde 3’ncü kez hükümete başkanlık etmiş olacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG