Erişilebilirlik

Türkiye’de ‘Başkanlık’ Polemiği Büyüyor


Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) düzenlediği Ankara Toplumsal Olaylar 2014 Fotoğraf Sergisi'ni gezen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) düzenlediği Ankara Toplumsal Olaylar 2014 Fotoğraf Sergisi'ni gezen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halkların Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yaptırmayacağız” çıkışına karşı “had bilmezlik” dedi. Demirtaş ise, Amerika’nın Sesi’ne, Erdoğan için şirket CEO’su ve Davutoğlu içinse “Kendisine yakışanı yaptı” yorumunda bulundu.

Türkiye’de bugün alevlenen Kürt Sorunu ve Başkanlık Sistemi tartışmalarında son halka, akşam saatlerinde Davutoğlu ve Demirtaş atışması oldu.

Başbakan Davutoğlu, Twitter’daki hesabından sert ifadelerle Demirtaş’ın sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu, mesajlarında şunları dile getirdi:

“HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın bugünkü açıklaması had bilmezliğin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir. Demirtaş'ın dönüp dolaşıp geldiği yer, 1990'larda Kürt vatandaşlarımızın iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yer olmuştur. Bu vesayetçilerle dün sayın Cumhurbaşkanımız’a "muhtar bile olamazsın" diyenler bugün sokağa çıkamaz durumdadır. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın başkanlığına karar verecek olan sadece ve sadece aziz milletimizdir. Demirtaş'ın ‘pazarlık partisi değiliz’ sözlerine tüm milletimiz sadece gülmektedir. AK Parti’yi ‘kirli pazarlık’ ile anmak onun haddi değildir. AK Parti bugüne kadar hiçbir siyasi partiyle seçim pazarlığı yapmamış, tamamen milletin teveccühüne dayanmıştır. CHP ile her türlü pazarlığa giren Demirtaş'ın bu konuda söyleyecek sözü de yok, konuşacak yüzü de. Daha son yerel seçimlerde tek ortak noktaları AK Parti'ye karşı çıkmak olan tüm muhalefet partileri her yerde bize karşı işbirliği yapmıştır. Sonuç ise onlar için hüsran oldu. AK Parti'nin Demirtaş gibilerin ittifakına da verecekleri akla da ihtiyacı yok. Bize aziz milletimiz yeter.”

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) düzenlediği Ankara Toplumsal Olaylar 2014 Fotoğraf Sergisi'nde konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) düzenlediği Ankara Toplumsal Olaylar 2014 Fotoğraf Sergisi'nde konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş

Demirtaş: ‘Kendisine yakışanı yaptı Ahmet Hoca’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise, Davutoğlu’nun kendisini hedef alan sözlerini Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi. Bugünkü grup konuşmasında Başbakan Davutoğlu’na yönelik hiçbir ifadesi olmadığını kaydeden Demirtaş, “Kendisine hiçbir şey söylemedim bugün niye üstüne alınmış o kadar bilmiyorum” yorumunda bulundu.

Bu arada Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen “Ankara’da Toplumsal Olaylar Fotoğraf Sergisi” açılışını gerçekleştiren Demirtaş, Davutoğlu’nun sözleri için şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili konuştum. Niye o kadar panikliyor ki anlamadım. Başkanlık konusunda AKP ile anlaştığımız iddiaları var ortada. Bunun olmadığını ve olmayacağını anlatmaya çalıştım. Zannedersem onları panikleten patronlarının kızmış olması. Ne yapalım patron, anonim şirket CEO’su onları yönetiyor olabilir. Ama biz onların işçisi, marabası, şirket çalışanı değiliz. Asıl Sayın Başbakan bir muhalefet liderinin eleştirisine veya kamuoyuna dönük bir taahhüde bu kadar tahammülsüz davranmakla kapasitesini göstermiş oldu. Tam da kendisine yakışanı yaptı, Ahmet Hoca.”

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG