Erişilebilirlik

Türkiye Başbakan Erdoğan’ın Ankara Mitingini Bekliyor


Taksim Gezi Parkı’nda olduğu gibi tüm Türkiye’de de gözler Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Ankara’da vereceği mesaja çevrildi
Taksim Gezi Parkı’nda olduğu gibi tüm Türkiye’de de gözler Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Ankara’da vereceği mesaja çevrildi
Taksim Gezi Parkı’nda olduğu gibi tüm Türkiye’de de gözler Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Ankara’da vereceği mesaja çevrildi. Erdoğan, bugün Ankara’da partisinin en güçlü olduğu ilçelerden Sincan’da, yarın da İstanbul’da Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek. Başbakan, bu süreçte kendisine yakın tavır alan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin tabanlarını da toplantıya davet etti.

Mitinglerin Gezi Protestoları’nda sessiz kalan parti tabanının tavrını ortaya koyacağı bir organizasyon olduğunu söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, “İstanbul’da en az bir milyon kişiyi Kazlıçeşme’ye bekliyoruz” dedi.

Taksim Dayanışması: Nöbete devam

Başbakan Erdoğan’ın, Ankara konuşması öncesi 18 gündür direnişin sürdüğü İstanbul Gezi Parkı’nda “derhal parkı terk edin” uyarısı değerlendirildi. Taksim Dayanışması, 9 saat süren toplantıda alınan karar sabah 10:30’da kamuoyuna açıklandı. Gezi Parkı’nı terk etmeme kararı alan devam kararı Taksim Dayanışması yayınladığı açıklamada“direnişimizin 18. gününde tüm canlılar ile beraber parkımız ve kentimiz, ağaçlarımız, yaşam alanlarımız, özel yaşamımız, özgürlüklerimiz ve geleceğimiz için nöbete devam ediyoruz. Bugünden itibaren tüm yurda ve hatta dünyaya yayılan mücadelemizden gelen dinamizmle ve gücümüzle ülkemizde yaşanan her türlü haksızlığa ve mağduriyete karşı direnişi devam ettireceğiz. Şu anda 18 gün öncesine oranla çok daha güçlü, örgütlü ve umutluyuz” dedi.

Taksim Dayanışması’nın 116 bileşenin en az dörtte üçü çadırlarını kaldırarak tek bir çadırda faaliyet göstermek konusunda anlaşırken yaklaşık 30 grup kendi çadırlarını korumayı tercih etti.

Gül: "Evinize dönün"

Taksim Dayanışması’nın kararını açıkladığı dakikalarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden eylemcilere “evinize dönün” çağrısını yineledi. Başbakan Erdoğan’ın iki akşam boyunca yaptığı görüşmeleri olumlu bulan Cumhurbaşkanı Gül, “Görüşme ve diyalog yollarının açılması demokratik olgunluğun işaretidir. İnanıyorum ki bu süreç iyi neticeler üretecektir. Artık herkes evine dönmeli” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: ‘Bu işin devamı marjinalleştirir’

Gezi Parkı’ndan gelen açıklamaya iktidar cephesinden ilk açıklama ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’ten geldi. Çelik, “Mesele, yeşile saygı meselesiyse mesaj alınmıştır. Bu saatten sonra bunun devamı işi uzatmaktır bu da olayı marjinalleştirir. Haklıyken haksız duruma düşmek istenmiyorsa buna bir son verilmelidir” dedi.

Polis şiddetini de eleştiren AK Parti sözcüsü “Hiçbir şiddeti normal karşılamıyoruz. Polis gözünün içine biber gazı sıkmak gibi usulsüzlükler yapmışsa gereken yapılır. Ancak kırıp dökenlerin de yanına kalmayacaktır. Görüntüler teker teker inceleniyor. Bunu yapanları çiçeklerle karşılamamız beklenemez” diye konuştu.

4 eylemci tutuklandı

Gezi Parkı Protestoları’nda çok sayıda yapılan gözaltıların ardından dün ilk kez mahkeme tutuklama yaptı. Çarşamba günü Sosyalist Demokrasi Partisi İstanbul il binası çevresinde yapılan operasyonda gözaltına alınan 59 kişiden dördü tutuklandı. Olaylara ilişkin daha önce yaklaşık 500 kişi gözaltına alınmış ancak polis sorgusu veya savcılık ifadesinin ardından tümü serbest kalmıştı

Dünya Tabipler Birliği: ‘Sağlık çalışanları korunmalı’

Dün medyaya yansıyan Gezi Protestoları’nda görev alan sağlık çalışanları hakkında soruşturma açılacağı haberlerinin ardından Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Cecil Wilson, Başbakan Erdoğan’a hitaben kaleme aldığı ikinci mektubu da gönderdi. Mektupta sağlık çalışanlarına ve tıp öğrencilerine yönelik şiddet olaylarının yaşandığını belirten Dr. Wilson, revirlerin dağıtılması ve 13 hekim ve tıp öğrencinin gözaltına alınmasını kaygı verici bulduğunu söyledi.

Dünya Tabipler Birliği Başkanı, “Tüm taraflar tıbbi birimlere, nakillere ve çalışanlara saldırıda bulunmaktan ve onları kötüye kullanmaktan kaçınmalıdır.Bu nedenle size, tıbbi tarafsızlık ilkesine tam olarak saygı gösterilmesi ve tüm sağlık çalışanlarının kime yardım ettiklerine bakılmaksızın korunması için çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca, barışçıl göstericilere karşı aşırı güç kullanımını acilen sona erdirme ve ifade ve toplanma özgürlüğünün güvence altına alınması çağrımızı tekrarlıyoruz” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG