Erişilebilirlik

Türkiye 2016'da Turizmden Umduğunu Bulamadı


Türkiye 2016'da Turizmden Umduğunu Bulamadı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

Türkiye 2016'da Turizmden Umduğunu Bulamadı

Türkiye, ekonomisine en önemli katkıyı sağlayan turizm sektöründe bu sene umduğunu bulamadı.

2016 turizm sezonunda da, geçen senelere göre turist sayısında önemli kayıplar yaşandı. Bunun sebeplerini Tur Operatörleri Platformu Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, Amerika’nın Sesine değerlendirdi.

Türk turizminin 2016 yılında birçok olumsuzluklardan etkilendiğini ifade eden Cem Polatoğlu, terör olaylarının, bombalamaların, Suriye’deki iç savaşın, Irak’taki karışıklıkların, sınır ülkelerle yaşanan olumsuzlukların, Rus jetinin düşürülmesinin ve son olarak da Türkiye’de yaşanan darbe girişimi gibi olumsuz olayların, Türk turizminini adeta dibe çektiğini belirtti.

Peki turizmdeki kötü gidişattan kurtulmanın yolları neler? Cem Polatoğlu’na göre, turizmi canlandırmak için her şeyden önce barış ortamı sağlanmalı. Komşularımızla iyi ilişkiler kurmamız turizm için olmazsa olmaz altın kurallardan biri.

Polatoğlu, Avrupa Birliği ile yaşanan siyasi gerginliklerin ve Türkiye’de meydana gelen terör olaylarının Avrupalı turistlerin Türkiye’ye olan taleplerini azalttığına dikkat çekti.

Cem Polatoğlu’na göre, Sultanahmet’te meydana gelen terör olayı Alman turistlerin Türkiye’ye gelmesini önlediği gibi, Türkiye’deki mevcut siyasi yapın ve uygulanan politikalar da diğer Avrupalı turistlerin Türkiye’ye olan ilgisini azaltmasına sebep oluyor.

Türkiye’de 2016 turizm sezondan olumsuz etkilenen turizm beldelerindeki esnaf ise, bu yıl zarar ettiklerini, gelecek yıllarda alınacak önlemlerle turizm sektörünün canlanmasını arzuladıklarını ifade etti.

Bodrum’da 15 senedir esnaflık yapan Mehmet Kıroğlu, yaşanan terör olayları ve darbe girişiminin hem yabancı turistin hem de yerli turistin sayısını etkilediğini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG