Erişilebilirlik

Davutoğlu: "İran'la Nükleer Görüşmeler Türkiye'de Yapılacak"


Davutoğlu: "İran'la Nükleer Görüşmeler Türkiye'de Yapılacak"
Davutoğlu: "İran'la Nükleer Görüşmeler Türkiye'de Yapılacak"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran ile sürdürülen uluslararası nükleer görüşmelerin bundan sonraki toplantısına Ankara’nın evsahipliği yapacağını açıkladı.

Davutoğlu bu açıklamayı Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’nin evsahipliği ile ilgili mesajın Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton tarafından İran Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Sait Celili’ye gönderildiğini açıkladı.

Türkiye, görüşmelerin devamını ve mümkün olan en erken tarihte başlatılmasını istiyor ve bu konuda yoğun çaba harcıyor.

Davutoğlu, ayrıca Malatya’nın Kürecik ilçesine kurulacak NATO radarının İran’ı hedef almadığını da söyledi. Türkiye’nin herhangi bir ülkeye saldırı planı olmadığını belirten Davutoğlu, NATO radarının sadece savunma amaçlı olduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Salihi de, Ankara ve Tahran’ın bölgesel gelişmelerde önemli rol oynayacağını belirtirken iki ülke arasında işbirliğinin genişletilmesinin bölgeye barış ve istikrar getireceğini söyledi.

İran ve Türkiye’nin tüm ülkelerde halk hareketlerini desteklediğini vurgulayan Salihi, ancak başka ülkelerin içişlerine karışılmasına karşı olduklarını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Salihi, Tahran’ın bölge güvenliğinin ortak işbirliği ile sağlanacağına inandığını da söyledi.

Davutoğlu, İran’dan ayrılmadan önce Meclis Başkanı Ali Laricani ve Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat ile de bir araya geldi.

XS
SM
MD
LG