Erişilebilirlik

Türk Sınırında Bombalı İntihar Saldırısı


Kobani'nin kuzeyinde Türk sınırı yakınındaki bölgede IŞİD'ın içi bomba yüklü bir kamyonla düzenlediği intihar saldırısı büyük patlamaya yol açtı. Saldırı bölgede bulunan gözlemciler ve Kürt yetkililer tarafından doğrulandı

Reuters ajansı IŞİD militanlarının Kobani ile Türkiye sınırı arasında içi bomba yüklü kamyonla intihar saldırısı düzenlediklerini bildirdi. Büyük bir patlamaya yol açan saldırı bölgede bulunan gözlemciler ve Kürt yetkililer tarafından doğrulandı.

Saldırı, IŞİD militanları ve Kürt milisler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani’nin kuzey bölgesinde gerçekleşti.

Kürt yetkili İdris Nassan, kamyon saldırısının IŞİD militanlarının Kobani’ye girişleri ve kasabanın kontrolunu kolaylaştırmak için yapıldığını, patlamada iki Kürt milisin yaralandığını bildirdi.

Nassan ayrıca “IŞİD militanları uzun zamandır Kobani’ye kuzeyden ilerlemek için bastırıyordu. Ancak Kürt milisler her seferinde militanları geri püskürtmeyi başardılar. Bu yüzden militanlar istedikleri hedefe ulaşamadılar” dedi.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi , Pazartesi günü Kobani içinde Amerikan hava saldırılarının şu ana kadar durdurmayı başaramadığı IŞİD’le Kürt milisler arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini bildiriyor.

Gözlemevi ayrıca Pazartesi günü Amerika’nın Kobani’nin güney bölgesini hedef alan en az 5 hava saldırısı düzenlediğini de açıkladı.

Çatışmalarda en az 12 IŞİD militanının öldürüldüğünün haberi de veriliyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG