Erişilebilirlik

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Turizme Destek


Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Turizme Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki Solo Türk ve Türk Yıldızları akrobasi timleri turizmi canlandırmak için Antalya'ya destek verdi. Expo 2016 için Türk Yıldızları'nın tanıtım uçuşunun ardından Perşembe ve Cuma günleri de Solo Türk Antalya kıyı şeridinde turistlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi Solo Türk'ün, Türkiye'nin gözde turizm ilçesi Kemer'deki gösteri uçuşu plajdan yapılan anonslarla duyuruldu. Dünyada F-16 jet uçağıyla gösteri yapmasıyla dikkat çeken sayılı akrobasi timlerinden Solo Türk'un uçuşu, kıyıdan alkışlarla takip edildi.

Gökyüzündeki akrobasi gösterisi öncesinde Kemer'de, TSK'nın terörle mücadelesi de anımsatılarak, şehitler de anıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün havacılığa verdiği önem de hatırlatılarak, TSK'nın savunma başta olmak üzere her konuda halkın yanında olduğu vurgulandı.

Solo Türk'ün heyecanla izlenen gösterisinin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bot da kıyıda gösteri yaptı.

Türkiye ile Rusya arasında geçen yılın sonundan beri yaşanan krizden dolayı başta Antalya bölgesi olmak üzere tüm ülkede turizm sektörü olumsuz etkilenmişti.

Bu arada Türk Dışişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde geçtiğimiz gün Moskova'da temaslarda bulunan heyet, Rusya tarafıyla yeniden görüşecek. Henüz charter uçuşlar konusunda kesin uzlaşma sağlanmadığı ifade edildi.

1.200 km hız ile uçtu

Türk Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü yılı olan 2011 yılında Türk milletine armağan olarak kurulan Solo Türk timi, pilotlar1'inci pilot Yüzbaşı Erhan Günar ve 2'nci pilot Üsteğmen Serdar Doğan'ın yanı sıra 9'u bakım görevlisi ve 3'ü basın ve halkla ilişkiler sorumlusu olmak üzere 14 kişiden oluşuyor. Yaklaşık 20 dakikalık gösteri için 4 ton yakıtla havalanan uçak, normal koşullarda 2 bin 500 kilometre hız yapma kabiliyetine sahip. Ancak gösteride ev ve araç camlarının kırılmaması için 1.200 kilometre hızla uçuyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG