Erişilebilirlik

Türk Sanayi Devi Kalbine Yenildi


Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Perşembe sabahı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl mide küçültme operasyonu geçiren ve 40 kilo veren Koç, 2002 yılında da bypass ameliyatı olmuştu.

Türkiye’nin en büyük holdingi Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, sabah sporunu yaparken kalp krizi geçirdi. Saat 7.00 sularında rahatsızlanan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’na ilk müdahaleyi spor hocası ve koruması yaptı. Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığında morarmış ve oksijensiz kalmış olduğu açıklanan Mustafa Koç, ambulans helikopterle Amerikan Hastanesi’ne nakledildi. 10.38’de hastaneye ulaştırılan Koç’un ölüm haberi öğle saatlerinde Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Erhan Barutçu tarafından açıklandı.

Barutçu, “Sayın Mustafa Koç'u hem Beykoz Devlet Hastanesi'nde hem de Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Söyleyeceğim tek kelime bu. Spekülasyonlara cevap vermek istemiyorum’’ dedi.

Mustafa Koç, vefat etmeseydi Dünya Ekonomik Forumu’nun yapıldığı İsviçre’nin Davos kasabasına hareket edecekti. Koç burada, cinsiyet eşitliği için küresel dayanışma hareketi HeForShe’nin küresel liderlerinden biri olarak cinsiyet eşitliği ile ilgili konuşacaktı.

Cenazesi 24 Ocak’ta kaldırılacak

Mustafa Koç’un cenazesi, 24 Ocak Pazar günü Altunizade'deki Tatbikat Camii’nden kaldırılacak. Koç ailesi ise 22 Ocak’tan itibaren yedi gün boyunca taziyeleri Elmadağ Divan Oteli’nde kabul edecek.

Ölüm haberini alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Koç ailesini arayarak taziyelerini bildirdi.

Mustafa Koç’un yönettiği Koç Holding, 2014 yılında Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı İSO 550 listesinin ilk onunda beş şirketle yer aldı. Listenin ilk iki sırasında yer alan Tüpraş ve Ford Otomotiv’le birlikte Arçelik, Tofaş ve Aygaz da Koç holding şirketleri arasında yer alıyor. Mustafa Koç’un yönettiği holding 2014’te 68 milyar 600 milyon lira satış geliri elde etmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG