Erişilebilirlik

Türk Kültür Festivaline Yoğun İlgi


Türk Kültürü Mirası Ayı kapsamında Washington’un en büyük alışveriş merkezinde ilk kez düzenlenen Türk Kültürü Festivaline ilgi yoğundu

Washington’da Eylül boyunca devam eden Türk Kültürü Mirası Ayı faaliyetlerine bu yıl bir yeni etkinlik daha eklendi.

Türk Havayolları’nın ana sponsorluğunda, Washington Türk-Amerikan Derneği (ATA-DC) tarafından bu yıl ilk kez Tysons Corner adlı alışveriş merkezinde düzenlenen Türk Kültür Festivali’ne Amerikalılar yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Rehberler Odası Başkanı Şerif Yenen’in 2011-2013 yılları arasında yapımı gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, İstanbul Unveiled (İstanbul Gözler Önünde) adlı ödüllü belgeselin alışveriş merkezinde kurulan ekranlarda gösterimiyle başlayan festivali üç günde yaklaşık sekiz bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Virginia Eyaleti sınırları içinde yer alan ve Washington’un en popüler alışveriş merkezi olan Tysons Corner’daki festivale Kongre Türk Dostluk Grubu Eş Başkanı ve Virginia Eyaleti Kongre Temsilcisi Gerry Connolly de katıldı.

Mutfağından sanatına, Türk kültürünün birçok öğesini Amerikalılar’a tanıtan Türk Kültür Mirası Ayı’nın bu haftaki faaliyetleri Washington’daki Türk restoranlarının katıldığı Türk Mutfağını tanıtma programlarıyla devam edecek.

Türk Kültür Mirası Ayı, Washington City gazetesi tarafından son üç yıldır Washington’un “en iyi kültür festivali” seçilen ve 28 Eylül’de düzenlenecek olan 12. Geleneksel Washington Türk Festivali ile sona erecek.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG