Erişilebilirlik

Türk Kahvesiyle Kurulan Türk – Amerikan Dostluğu


Türk Kahvesiyle Kurulan Türk – Amerikan Dostluğu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:16 0:00
Son birkaç haftadır Amerika’nın başkenti Washington sokaklarında yürüyenler güzel bir sürprizle karşılaştı. Türk motifleriyle süslenmiş bir araç, halka ücretsiz Türk kahvesi ve lokum ikram etti.

Washington’da bu yıl 10. senesine giren Türk Festivali kapsamında ilk kez gerçekleştirilen Türk Kültürü Ayı dahilinde sergiler, paneller, Türk Restoranları Haftası’nın yanı sıra Gezici Türk Kahvesi aracı da Türk Kültürü’nü Amerikalılar’a tanıttı.

“Gezici Türk Kahvesi” fikri Washington Türk-Amerikan Derneği ATA-DC yönetim kurulu üyesi Gizem Şalcıgil White tarafından ortaya atılmış. Kendisi de bir Türk Kahvesi tutkunu olan ve 6 yıldır Amerika’da yaşayan Şalcıgil White, bu fikrin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

‘Gezici Türk Kahvesi’nde isteyenler için kahve falı da bakılıyor. Gizem Hanım’a Washington’ın en kalabalık bölgelerinde her gün farklı noktada bulunan Türk Kahvesi aracına ilginin nasıl olduğunu sorduk.

Peki acaba Amerikalılar Türk Kahvesini beğeniyor mu?

Türk kahvesini nasıl bulduklarını Amerikalılara da sorduk.

Amerikalılar, genel olarak Türk kahvesini çok beğendiklerini, özellikle şekerli Türk kahvesinin damak zevklerine çok uygun olduğunu söyledi.

Kısıtlı bir bütçeyle gönüllü olarak çalışan “Gezici Türk Kahvesi” projesi, en yakın zamanda bu projeyi Amerika’nın başka bölgelerine de yaymak istiyor. Ve Washington’da gördüğü ilgiye bakılırsa bunun gerçekleşmemesi için hiçbir neden yok.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG