Erişilebilirlik

Türk Gazeteci Suriye’de Kayboldu


Suriye’de bir yabancı gazeteci yaşamını yitirdi, ikisi ise kayboldu. Ölen gazetecinin merkezi Tokyo’daki Japon Haber Ajansı için çalışan Mika Yamamoto olduğu bildirildi. Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Halep’te bulunan Yamamoto, isyancılarla Esad yanlısı birlikler arasındaki çatışmada hayatını kaybetti.

Bu arada Amerikan hükümetinin mali destek sağladığı Arapça yayın yapan El-Hurra televizyonu Suriye’de bulunan iki muhabirinin kaybolduğunu açıkladı.

Kayıp medya mensuplarından birinin Cüneyt Ünal olduğu bildirildi. Ünal, El-Hurra televizyonu için kameramanlık yapıyordu. Ünal’ın beraberindeki muhabirin de Beşar Fehmi olduğu kaydedildi. Her iki medya mensubu Halep’teydi.

El Hurra televizyonunun bağlı olduğu Broadcasting Board of Governors (Yayıncılık Yönetim Kurulu) adlı kuruluş, Suriye hükümetinden iki basın mensubunun can güvenliğini sağlamasını istedi. Amerika’nın Sesi de aynı kuruluşa bağlı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Amerika’nın Sesi’ne verdiği özel demeçte Suriye’deki ayaklanmanın başlamasından bu yana beş gazetecinin öldürüldüğünü bildirdi. Örgüt Sözcüsü Soazig Dollet, Suriye’nin gazeteciler için dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG