Erişilebilirlik

Basketbol Türk ve Ermeni Gençlerini Ören Kampı'nda Buluşturdu


Basketbol Türk ve Ermeni Gençlerini Ören Kampı'nda Buluşturdu
Basketbol Türk ve Ermeni Gençlerini Ören Kampı'nda Buluşturdu

Eski NBA oyuncusu George Mureşan, Ermenistan ve Türkiye’den yirmiden fazla gence 19-29 Ağustos tarihleri arasında bir spor değişim programı çerçevesinde antrenörlük yapacak

Türk ve Ermeni Gençleri Basketbolla Biraraya Geliyor. Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, eski NBA oyuncusu George Mureşan, Ermenistan ve Türkiye’den yirmiden fazla gence 19-29 Ağustos tarihleri arasında bir spor değişim programı çerçevesinde antrenörlük yapacak.

Kar amacı gütmeyen World Learning adlı kuruluş tarafından düzenlenen Uluslararası Spor Programları Girişimi’nin sponsoru, Amerika Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu’nun SportsUnited bölümü.

World Learning’in Yönetim Kurulu Başkanı Adam Weinberg, program hakkında şunları söyledi: “Okullar arası spor etkinlikleri gençlere hayatta ve okulda başarıya ulaşmak için çok önemli olan özgüven kazandırma ve liderlik ve takım oyunu hakkında bilgi edinme gibi değerleri öğretir. World Learning, genç kız ve erkeklerin potansiyelini açığa çıkarmaya yardım edecek olan bu program desteklemekten heyecan duyuyor.”

Program, bir haftalık bir kamp süresince ve Ören’de gerçekleşecek. Kampta, spor etkinliklerinin yanısıra öğrenci ve antrenörler, genç liderler ve kültürler arası iletişim hakkında eğitim görecek. İkinci haftada İzmir’e gidecek olan katılımcılar burada gösteri maçları yapacak, FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ilk gününe katılacak ve antrenörleri Mureşan ile birlikte bir basketbol kliniğini ziyaret edecekler.

Ocak 2011’de aynı Türk ve Amerikan gençleri Amerika’ya giderek yaşıtlarıyla basketbol eğitimi görecek ve maçlar yapacak. Amerika, kendi okullarını temsil eden milyonlarca öğrencinin her yıl çeşitli spor dallarında mücadele ettiği dünyanın en gelişmiş okullar arası spor programlarından birine sahip.

Türkiye’deki Amerikan Büyükelçiliği Başmüsteşarı Douglas Silliman, program hakkında şunları söyledi: “Ümit ediyoruz ki bu program Ermenistan ve Türkiye’ye genç sporcuları destekleme konusunda ilham verir ve bu tür spor etkinlikleri, iki ülke gençlerinin istikbali açısından köprü vazifesi görür.”

XS
SM
MD
LG