Erişilebilirlik

Türk CEO’ya THY Kampanyası İçin Ödül


Türk Hava Yolları THY son yıllarda Amerika’da büyük bir atılım yaptı.THY, kısa bir süre içinde Amerika’daki uçuş noktasını 4’ten 6’ya çıkardı. Nisan 2015’de San Francisco’dan başlayacak uçuşlarla birlikte bu sayı 7’ye ulaşacak

Türk Hava Yolları’nın Amerika pazarındaki başarısında pay sahibi olan Alpaytaç Pazarlama İletişimi ve PR firması, Türk Hava Yolları için yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeniyle PR News 2014 Dijital Halkla İlişkiler Ödülleri’nin Facebook iletişimi kategorisinde şeref ödülü kazandı.

Hüma Gruaz
Hüma Gruaz

Son üç yıldır Türk Hava Yolları’nın Amerika’daki pazarlama faaliyetlerini yürüten Alpaytaç Pazarlama İletişimi ve PR firması, gazete, televizyon, dergi ve sanal medya ortamında 1 milyar civarında görünürlük üreterek, Türk Hava Yolları markasını Amerika pazarına yaymayı başardı.

Üst üste dört kez Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi ödülü kazanan bir havayolunu temsil etmekten gurur duyduklarını açıklayan merkezi Chicago’daki firmanın kurucusu ve CEO’su Hüma Gruaz, Amerika’nın Sesi’nden Yenal Küçüker’in sorularını yanıtladı:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:46 0:00
Linki indirmek için

VOA: “Amerika’da bir havayolu şirketinin pazarlamasını yapmanın en zor yanı ne?”

Hüma Gruaz: “Rekabetin çok yoğun olduğu bir sektör çünkü aynı bölgelere uçuş yapan birçok büyük havayolu var. Rekabetin yoğun olması nedeniyle de marka bilinci kazandırmak bir hayli zor. Yolcular havayolu seçimi yaparken kendilerine en fazla değer veren şirketi seçiyor yani seçimi havayolunun verdiği servis belirliyor.”

VOA: “Türk Havayollarının Amerika’daki pazarlama hedefi ne?”

HG: “Türk Havayolları Amerika pazarında başarılı bir şekilde büyümeye devam ediyor. THY ile çalışmaya başladığımızda, şirket ilk etapta dört noktaya uçuyordu. Bu sayı altıya çıktı ve yakında yedi olacak. Hedefimiz Amerika’daki müşterilere verilen bu kaliteli hizmeti ve sunulan küresel uçuş seçeneklerini öne çıkararak, THY markasını daha da iyi tanınmasını sağlamak. Bunun yanısıra İstanbul’u 260’dan fazla uluslararası uçuşun yapıldığı önemli bir uçuş ve turizm merkezi olarak tanıtmayı da hedefliyoruz.”

VOA: “Sosyal medyanın günümüz pazarlama piyasasındaki önemi ne?”

HG: “Sosyal medya hayatlarımızın önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Eskiden sadece gençlere hitap ederken, artık sosyal medya her yaş grubuna hitap ediyor. Sosyal medya pazarlama alanının da önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Sosyal medyada başarılı olmanın yolu pazarlamayla birlikte eş zamanlı olarak yürütülmesine bağlı. Sosyal medyanın en iyi kullanıldığı yer halkla ilişkiler çünkü müşterilerle iletişime geçmenin en doğal yolu. Özellikle müşterilerin ilgisini çeken noktaları öne çıkarmada çok etkili. Bu nedenle müşterilerle irtibat halinde olmak ve onların dikkatini çekmek gerekli ve biz de bunu başarıyla yürütüyoruz.”

VOA: “Halkla ilişkiler ve sosyal medya girişimleri konusunda Amerika’nın diğer ülkelerden farkı var mı?”

HG: “Ajansımız küresel çapta halkla ilişkiler şirketlerinin en büyük organizasyonlarından birinin önde gelen üyesi. Bu üyelik sayesinde diğer ülkelerdeki ajansların neler yaptıklarını görebiliyoruz. Amerika’yı farklı kılan en büyük etkenlerden biri burdaki pazar payının büyüklüğü. Sosyal medya kullanımıyla birlikte, Amerika elektronik alışverişte dünyanın önde gelen ülkesi. Amerika’daki medya tüketiciyle son derece yakın irtibat içerisinde. Örneğin dünyada en çok tanınan haber kanalı CNN’in merkezi Amerika. Bu bakımdan Amerika dünyanın medya merkezi diyebiliriz. Bence Amerika gerek sosyal medya, gerek halkla ilişkilerinin kullanılıp, küresel bir marka olunması için yatırım yapılması gereken bir pazar.”

VOA: “Şirketinizin yürüttüğü pazarlama ve halkla ilişkiler çalışmaları hangi eyalette ya da bölgede en iyi sonucu verdi? Sonuçlar Türk-Amerikan toplumuyla bağlantılı mı?”

HG: “Halkla ilişkilerin merkezi New York olmasına ve bizim de New York, Washington ve Los Angeles’da ofislerimiz olmasına rağmen, çalışmalarımızda başarıyı öncelikle Chicago’da elde ettik diyebilirim. Coğrafi olarak ülkenin ortasında yer almak, sanayinin gelişmiş olduğu ve uluslararası şirketlerin merkezlerinin bulunduğu bir şehirde çalışmak ajansımıza büyük bir avantaj sağladı. Bunun yanısıra Chicago pazarlama ve halkla ilişkiler alanında birçok yetenekli insanın yetiştiği bir şehir. New York ve Los Angeles ile karşılaştırıldığında hayat Chicago’da daha ucuz, bu da fiyatlarımıza yansıyor ve bu sayede rekabet edebiliyoruz.

Şirketimizin on yıllık bir geçmişi var ve bu sürede farklı sektördeki şirketlerin pazarlama ve halka ilişkiler çalışmalarını yürütüyorduk. Bu alandaki başarılarımız üzerine Türk Hava Yolları ile çalışmaya birkaç yıl önce başladık. Türk Hava Yolları ile yakaladığımız başarı daha önceki tecrübe ve birikimlerimize bağlı.

Türkiye’de doğan biri olarak, Türk Hava Yolları gibi bir şirketin Amerika’da tanıtımını yapmak ve ülkeme bu şekilde hizmet ediyor olabilmek benim için büyük bir gurur.”

THY’nin küresel marka elçileri Kobe Bryant ve Lionel Messi’yi öne çıkaran reklamlar:

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG