Erişilebilirlik

Türk Büyükelçiliği Önünde Protesto


Türkiye Büyükelçiliği Önünde 'Güneydoğu' Protestosu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Suriye, Irak ve Türkiye’den Kürtler, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde, son zamanlarda Güneydoğu’da yaşanan olaylar nedeniyle protesto gösterisi düzenledi. Bu gösteriye karşılık Türkler de karşı gösteri yaparak, PKK saldırılarını protesto etti

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde bu sabah erken saatlerde Suriye, Irak ve Türkiye’den Kürtler Güneydoğu Anadolu'daki operasyonları protesto etti. Türk gruplar da büyükelçiliğin önünde karşı protesto gösterisi yaptı. Kürtler, operasyonlar nedeniyle Türkiye hükümetini suçlarken, Türkler de PKK saldırılarının operasyonlara gerekçe oluşturduğu görüşünü savundu.

Türk - Amerikan Dernekleri Asamblesi Yönetim Kurulu Üyesi Günay Evinç, Türkler'le Kürtler’in yüzyıllardır barış içinde yaşadıklarını, bugün de bu kardeşliğin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Amerikan Yönlendirme Kurulu Başkanı İbrahim Uyar da, protesto gösterilerinin Kürt halkına değil PKK’ya karşı olduğunu vurguladı.

Kürtler adına konuşan Kani Gulam da, Güneydoğu Anadolu'da şiddetin durması ve bölgeye tekrar huzur ve barış gelmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği binasının önündeki gösteriye onlarca kişi katıldı. Her iki taraf da bölge ve ülkede barış istediklerini tekrarladı. Ancak taraflar yaşanan gerilimi farklı nedenlere bağladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG