Erişilebilirlik

Türk Amerikan Liderlik Konferansı Başladı


Türk Amerikan Liderlik Konferansı Başladı
Türk Amerikan Liderlik Konferansı Başladı

Konferans boyunca taban hareketleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çalışmalar düzenleniyor

Türk Amerikan Ulusal Liderlik Konferansı dün Washington’da başladı. Türk Amerikan toplumunun liderleri, sivil toplum kuruluşları ve Türk ve Amerikalı yetkililerin de katıldığı toplantılarda Türk asıllı Amerikalılar’ın siyasi bilincinin, siyasi etkinliğinin arttırılması hedefleniyor.

Türk Amerikan Dernekleri Birliği (ATAA) ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (FTAA) ortaklaşa düzenlediği Türk Amerikan Ulusal Liderlik Konferansının açılışını çatı derneklerinin başkanları Günay Evinch ve Kaya Boztepe yaptı. 17 – 19 Mart tarihleri arasındaki toplantılarda Türk Asıllı Amerikalılar’ın – son yıllarda önemli ölçüde artan – siyasi bilincinin ve siyasi etkinliğinin pekiştirilmesi hedefleniyor. Konferans boyunca taban hareketleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çalışmalar düzenleniyor. Katılımcılar – seçmenler Kongre’de kendi milletvekilleriyle görüşmeler yapıyor.

Üç günlük toplantıların açılışında konuşan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türk Amerikan ilişkilerinin önemini vurguladı ve ilişkilerde Türk Amerikan toplumunun yerine dikkati çekti: “Türkiye ve Amerika yakın dost ve müttefiktir. Ortak değerleri, ortak idealleri ve ortak vizyonları vardır. Başkan Obama’nın da yakın zamanda söylediği gibi, istikrarsız bir dönemde, zor uluslararası sorunlar karşısında Türk Amerikan ortaklığı son derece önemli bir konumdadır. Dolayısıyla bu model ortaklığın daha da geliştirilmesi bizim için elzemdir. Türk asıllı Amerikalılar bu önemli ilişkinin asli unsurudur. Nüfusları yüz binleri aşmıştır. Ve Türk Amerikan toplumunun olgunluğunu görmekten mutluluk duyuyorum.”

Türk Amerikan Liderlik Konferansı Başladı
Türk Amerikan Liderlik Konferansı Başladı

Türk Amerikan Ulusal Liderlik Konferansı’na Türkiye’den Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış katıldı. Bağış, Türkiye’ye dönerek siyasete atılmadan önce Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun başkanıydı. Konuşmasında Bağış, Türk asıllı Amerikalılar’a birlik çağrısında bulundu. Bağış, “bizi birleştiren ortak paydamız, bütün farklılıklarımızdan çok daha büyük” dedi.

Konferansa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bir mesaj gönderdi. Mesajında Davutoğlu, Türk Amerikan siyasi ve stratejik ilişkilerinin yanısıra iki halk arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı.


XS
SM
MD
LG