Erişilebilirlik

Türk-Amerikan İşbirliği New York’ta Ödüllendirildi


Türk-Amerikan İşbirliği New York’ta Ödüllendirildi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00
Linki indirmek için
Merkezi New York’ta bulunan Amerikan Türk Cemiyeti (American Turkish Society) Amerikan ve Türk şirketleri arasındaki işbirliğine dikkat çekmek üzere alt yıldır verdiği Kurumsal Ortaklık Ödülü’ne bu yıl Amerikan haber kanalı CNN ile Türk ortağı CNN
Türk’ü layık gördü.

Ödülü CNN adına Turner Yayıncılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Philip Kent ile Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ aldı.

Ödül için düzenlenen New York’taki galada CNN ve Türk ortağının yöneticileri ile çok sayıda ünlü isim göze çarptı. Trump Holding Yönetim Kurulu Başkanı Donald Trump, CNN
televizyonunun uluslararası haber şefi Christiane Amanpour, ünlü doktor ve televizyon programı sunucusu Mehmet Öz de galaya katılan konuklar arasındaydı.
İş dünyasından ve medyadan seçkin davetlilerin katıldığı törende konuşan Amerikan Türk Cemiyeti Başkanı Murat Köprülü Türkiye’de yabancı ortaklıkla kurulan ilk televizyon kanalının Amerika ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler açısından önemini vurguladı.

Trump yeni projeler planlıyor

Ünlü işadamı Donald Trump da davetlilere hitaben yaptığı konuşmada Türk ekonomisini övdü. Trump, son yıllarda herkesin Türkiye’yi yakından takip ettiğini söyledi, ekonomik alandaki başarılarını takdir ettiği Türkiye’de yatırım yapmaktan dolayı da memnun olduğunu sözlerine ekledi. Ünlü işadamı, hayran kaldığı İstanbul’da yeni yatırımlar yapmayı planladığını da belirtti.

“Türkiye Arap Baharı’na Örnek”

CNN’in İran asıllı ünlü dış haberler muhabiri Christiane Amanpour da törende bir konuşma yaptı. Sözlerine Türkiye’nin büyük bir dostu olduğunu söyleyerek başlayan Amanpour, Türkiye’nin son yıllarda uluslararası alanda büyük başarılar elde ettiğinin altını çizdi. Amanpour, “özünde İslami ancak laiklik ilkelerine bağlı kalan bir partinin liderliğindeki Türkiye’nin” Arap Baharı sürecinde başarılı bir örnek oluşturduğuna da dikkati çekti. CNN’in popüler muhabiri Amanpour, “Başbakan Erdoğan ile aramızda basın özgürlüğü, muhalefet gibi konularda görüş ayrılıklarımız olsa da Türkiye, Arap Baharı’nı yaşayan ülkeler için, aşırı İslamcı olan benim ülkem İran’ın aksine çok önemli bir örnek oluşturmakta,” dedi.

Amerikan Türk Cemiyeti’nin CNN ile CNN Türk arasındaki işbirliğini ödüllendirdiği geceye, IMF Başkanı Christine Lagarde, Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent ve Amerika Dışişleri eski Bakanı Madeleine Albright da görüntülü olarak gönderdikleri mesajlarla katıldı.
  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG