Erişilebilirlik

Turizm Terörü Yendi


Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde meydana gelen IŞİD saldırıları Amerikalı turistlerin büyük çapta rezervasyon iptaline neden oldu.

IŞİD’in terör saldırılarının gerçekleştiği ülkeler ve terör yüzünden can kayıplarının gerçekleştiği İstanbul, Paris, Berlin, Nice, Brüksel başta olmak üzere birçok kent yaşanan rezervasyon iptalleri nedeniyle 2016-2017 turizm sezonunda büyük yara aldı.

IŞİD terörü korkusu tüm dünyayı etkilerken bu kez terör örgütü en gözde hedefi New York’u yayınladığı videolarla tehdit etti. New York’ta yaşanan patlamalar terör endişesi yaratsa da, 11 Eylül’de tarihin en büyük terör saldırısını yaşayan kent teröre pes etmeyeceğini ve normal hayatlarından hiç bir ödün vermeden yaşantılarını sürdürecekleri mesajını verdi.

Terör Florida’yı yenemedi

Ömer Metin 8 ay önce Florida’nın Orlando kentindeki ‘Pulse’ adlı gece kulübünü IŞİD adına kana buladı. Saldırıda 49 kişi yaşamını yitirdi.

6 Ocak’ta Miami yakınlarında Fort Lauderdale şehrinin uluslararası havalimanı Hollywood’un iki numaralı terminalinde bu kez ikinci bir bireysel saldırı gerçekleşti.

Terminalin yoğun olduğu saatlerde Estaban Santiago Ruiz’in otomatik silahından çıkan kurşunlarla 5 kişi öldü, altı kişide kurşunla yaralandı. Saldırı sırasında havaalanında büyük panik yaşandı. 36 kişide hafif yaralandı. Tüm bu saldırıların sonrasında olayların Florida turizmini nasıl etkileyeceği konuşuldu.

Amerika’nın Sesi, terör saldırısına maruz kalan Florida’da yaşanan olaylar sonrasında turizmin eyaleti nasıl etkilediğini araştırdı.

Avrupa ülkeleri terör yüzünden turizmde çok kötü bir sezon geçirirken ABD’de ise tersi oluyor. Saldırıların yaşandığı Florida’da turizmcilerin keyfi yerinde.

Miami ile teröre 49 kurban veren Orlando kenti ve civarındaki otellerin doluluk oranı yüzde 85 civarında. Oteller, havaalanları, restoranlar kafeler tıklım tıklım dolu. Florida’daki Disneyland oyun parklarında durum farklı değil. Eyalet genelinde tüm turistik ve büyük kentlerinde hem yerli hem de yabancı turist sayısında her hangi bir azalma yok. Hiç bir işletme sahibi yaşanan olayların işlerini hiç bir şekilde etkilemediği görüşünde.

‘Teröristler Avrupa’da yaşattığı korkuyu burada yaşatamadı”

Amerika’nın Sesi’ ne konuşan hava botu işletmecisi Duane, terör saldırısının işlerini hiç etkilemediği görüşünde. Duane, “Yaşanan olaylar bizi etkilemedi. İşler gayet iyi” diye konuştu.

Tekne turları yapan kaptan Rick iseFlorida’nın terörden etkilenmediğini ve teröristlerin Avrupa’da yarattığı korkuyu ABD’de başaramadıklarını belirtti. Kaptan Rick,“Florida’da yılın belli aylarında çok daha fazla turist olur. Bazı aylar turist sayısında düşme yaşanır. Bu sezonda diğer sezonlardan farksız. İşler çok iyi. Florida’da saldırılar nedeniyle her hangi bir iş kaybı yaşanmadı. Turist sayısında bir azalma meydana gelmedi” dedi.

Orlando’da bir araç kiralama şirketinde çalışan Myra’da aynı görüşü paylaşıyor. Myra, “İşler çok iyi. Dünyanın her tarafından turist geliyor. Araba kiralama talepleri en üst seviyede. Burada terör işlemedi. Turizm terörü yendi”dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG