Erişilebilirlik

İtalyan Gemisinde Kayıp Yolcu Aramaya Son Verildi


İtalyan Gemisinde Kayıp Yolcu Aramaya Son Verildi
İtalyan Gemisinde Kayıp Yolcu Aramaya Son Verildi

İtalyan dalgıçlar, Akdenizde batan turist gezi gemisinin hala kayıp olan 15 yolcusunu sualtında arama çalışmalarına son verdi

Yetkililer, geminin batık kesiminde arama çalışmalarının dalgıçların hayatını tehlikeye soktuğu için bu kararın alındığını açıkladı.

Karar, yabancı elçiliklerle kayıp yolcuların ailelerine bildirildi. Geminin su üstündeki kesiminde ise arama çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

13 Ocak'ta Giglio adasının kıyısında karaya oturarak batan gemiden bugüne kadar 17 ceset çıkarıldı.

İtalya'da karaya oturan turistik gezi gemisinin aylarca yerinden oynatılamayacağı açıklandı.

Kurtarma çalışmalarından sorumlu yetkili geminin parçalanması ya da yüzdürülmesinin yıl sonuna kadar gerçekleşeyemeyeceğini bildirdi.

Costa Concordia gemisinin sahibi Costa Cruises şirketi kazadan sağ salim kurtulan tüm yolculara, hem yolculuk masraflarını, hem bilet paralarını hem de kişi başına 14,500 dolar tazminat ödemeyi önerdi.

Costa Cruises, önerinin yaralı yolcuları kapsamadığını ve tazminatı kabul etmeyen yolcuların şirket aleyhine dava açabileceklerini bildirdi.

Şirket hakkında zaten güvenlik kurallarını ihlal etmek ve ihmal iddiasıyla soruşturma açılmış..

Ev hapsinde tutulan geminin kaptanı Francesco Schettino ölüme sebebiyet vermek ve yolculardan önce gemiyi terk etmekle suçlanıyor.



XS
SM
MD
LG