Erişilebilirlik

Tunus’taki Halk Ayaklanması Diğer Ülkeleri Etkiliyor


Tunus’taki Halk Ayaklanması Diğer Ülkeleri Etkiliyor
Tunus’taki Halk Ayaklanması Diğer Ülkeleri Etkiliyor

Tunus’taki halk ayaklanmasına benzer bir olayı tetiklemek isteyen bazı göstericiler, Mısır, Moritanya ve Cezayir’de kendilerini yaktı.

Mısır’da bir lokanta işletmecisi, parlamento binası önünde üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. 48 yaşındaki işletmecinin ağır yanıklarla hastaneye kaldırıldığı haber verildi.

Moritanya’da da bir işadamı, devlet başkanlığı sarayı önünde park ettiği aracında kendini ateşe verdi. Bu eylemci de yanık yaraları nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

İki eylemci de hükümet politikalarını protesto amacıyla kendilerini yaktıklarını açıkladı.

Cezayir’de ise dört kişi kendini yakma girişiminde bulundu.

Tunus’ta devlet başkanının ülkesini terk etmesine yol açan eylem, 26 yaşındaki bir sokak satıcısının kendisini yakmasıyla başlamıştı. Zabıtaların tezgahına el koyduğunu ve başka iş bulamadığını söyleyen üniversite mezunu genç, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, Tunus’taki siyasi ayaklanmanın, kendi ülkesi başta olmak üzere diğer Arap ülkelerini etkilemeyeceğini ileri sürdü. Ancak buna rağmen, beklenmedik şekilde, Umman’da yüzlerce kişi zamlar ve yolsuzluk iddialarını protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

XS
SM
MD
LG