Erişilebilirlik

Tunus’ta Müzeye Silahlı Baskın: 19 Ölü


Tunus'un başkentindeki bir müzeye düzenlenen silahlı saldırının ardırdan teröristler tarafından rehin tutulan kişiler kurtarılırken çatışma sırasında 17 turist hayatını kaybetti. Saldırganlardan ikisinin öldürüldüğü, üçünün firarda olduğu bildiriliyor

Tunus Başbakanı başkentteki Bardo Müzesine yapılan silahlı saldırıda 17’si turist 19 kişinin öldüğünü açıkladı.

Müzeye düzenlenen silahlı baskının ardından saldırganlar tarafından rehin tutulan kişiler de kurtarılırken, saldırıyı düzenleyen iki kişi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırganlardan üçünün olay yerinden kaçtığı ve arandıkları bildiriliyor.

Öldürülen turistler arasında Polonya, İtalya, Almanya ve İspanya vatandaşları bulunuyor. Başbakan Habib Essid, rehine operasyonu sırasında iki güvenlik memurunun da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Parlamento binasının yanında gerçekleşen saldırıda en az 24 kişi de yaralandı.

Saldırganların kimliği henüz bilinmiyor.

Tunus televizyonunda yayınlanan görüntülerde, güvenlik güçlerinin koruması altında saldırıdan kaçmaya çalışan yaşlı turistler ve çocuklar olduğu görüldü.

Saldırı sırasında binada bulunan milletvekili Sayida Yunusi, sosyal medya hesabına Parlamento’nun boşaltıldığını ve kendilerinin korkmadığını yazdı.


Yunusi, Adalet bakanı, hakimler ve birkaç subayın ülkede yürütülen terörle mücadele yasalarını görüşmek üzere parlamento binasında olduklarını söyledi.

Tunus Cumhurbaşkanı Beji Kaid Es-Sebsi'nin de saldırı ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG