Erişilebilirlik

Tunus'ta Anayasa Konseyi Seçimleri Temmuz'da


Tunus'ta Anayasa Konseyi Seçimleri Temmuz'da
Tunus'ta Anayasa Konseyi Seçimleri Temmuz'da

Tunus’ta yeni anayasayı yazacak ve ülkenin geçiş dönemini planlayacak konseyin üyelerinin belirlenmesi için 24 Temmuz’da seçim yapılacak.

Geçici Cumhurbaşkanı Fuad Mebazaa, televizyonda yaptığı açıklamada, mevcut anayasanın devrimin ardından halkın beklentilerini yerine getiremediğini söyledi ve ülkenin, eski rejimle bağlarını kopararak yeni bir siyasi sistemin içinde girdiğini belirtti.

Tunus Cumhurbaşkanı, ülkenin önde gelen kişileri ve siyasi temsilcilerden oluşan bir konseyin, Mart sonuna kadar yeni seçim yasasını belirleyeceğini de söyledi. Reuters haber ajansı, konseyin cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine kadar ya yeni hükümet atayacağını ya da mevcut hükümetten görevine devam etmesini isteyeceğini bildiriyor.

Eski diktatör Zeynel Abidin Bin Ali’nin devrilmesinden bu yana Tunus’ta anayasa reformu ve seçim yapılması, eski rejim üyelerinin hükümetten çıkarılması konusunda protesto eylemleri artmış bulunuyor. 26 Şubat’ta başkent Tunus’ta çıkan çatışmalarda beş kişi hayatını kaybetmişti.

XS
SM
MD
LG