Erişilebilirlik

Tunus Hükümetinde İstifalar Sürüyor


Tunus Hükümetinde İstifalar Sürüyor
Tunus Hükümetinde İstifalar Sürüyor

Tunus’ta geçici hükümetin çekilmesini isteyen gösterilerin haftalardır devam etmesi üzerine iki bakan daha istifa etti. İstifa eden bakanlar arasında önde gelen bir muhalefet lideri de bulunuyor.

Demokratik İlerleme Partisi’nin kurucusu Ahmed Necip Çebbi, yerel kalkınma bakanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Çebbi, geçici hükümetin izlediği çizgiden memnun olmadığını belirtti. Ocak ayında 30 yıllık diktatör Zeynel Abidin Bin Ali’nin halk ayaklanmasıyla devrilmesinin ardından ülkeyi demokratik sürece taşıyacak bir geçici hükümet kurulmuş, hükümete eski yönetimin üyeleriyle birlikte muhalefet gruplarından üyeler de alınmıştı.

Bir başka muhalefet partisinin lideri Ahmed İbrahim de Yüksek Öğrenim Bakanlığı’ndan ayrıldığını açıkladı. Dün de Planlama ve Teknoloji bakanları istifa etmişti.

İstifa zinciri Pazar günü Başbakan Muhammed Gannuşi’nin görevden ayrılmasıyla başladı. Gannuşi’nin istifası üç kişinin öldüğü hükümet aleyhtarı gösterileri izledi. Muhalefet Bin Ali yönetimine yakın kişilerin hükümette görev yapmasını istemiyor.

Geçici hükümet seçimlerin Temmuz ayında yapılacağını açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG