Erişilebilirlik

TSK IŞİD Hedeflerini Bombaladı


Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’taki IŞİD hedeflerini topçu ateşiyle vurduğunu bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde Peşmerge ve IŞİD arasında yaşanan çatışmalar sırasında IŞİD’e ait bir Katyuşa füzesinin Türk askerlerinin de bulunduğu Başika’ya düştüğü ve burada bir askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Genelkurmay üssün adını “Gedu Üs Bölgesi” diye açıklarken, Hürriyet gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Başika’da ilk asker kaybını verdiğini duyurdu.Açıklamada şöyle dendi:

“26 Mart 2016 tarihinde; Irak Kuzeyinde DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düşmüştür.

Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımız helikopterle Türkiye’ye tahliye edilmiştir. Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine Şırnak Devlet Hastanesi'nde devam edilmektedir.”

Genelkurmay olayın ardından IŞİD hedeflerine operasyon düzenlendiğini ve dört hedefin imha edildiğini belirtirken, operasyonda Fırtına obüsleri ve tank toplarının kullanıldığını kaydetti.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada bölgedeki hava şartlarına bağlı olarak Koalisyon çerçevesinde yapılan koordinasyonlar doğrultusunda, bölgede IŞİD’e ait dört hedefin koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarıyla vurulduğu bildirildi ve şöyle devam edildi: "Bölgede tespit edilen dört ilave hedef Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarla yoğun bir şekilde ateş altına alınmış; hedefler tam isabetle imha edilmiştir. Hava şartlarının el verdiği ölçüde tespit edilen diğer hedeflere Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarınca hava harekatı düzenlenmeye devam edilmektedir."

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG