Erişilebilirlik

TSK IŞİD’i de PYD’yi de Vuruyor


TSK, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yalnız IŞİD hedeflerini değil Cerablus’un güneyindeki YPG güçlerini de vuruyor. ÖSO bileşenlerinden Sultan Murat Tugayı son 24 saatte IŞİD ve PYD’nin kontrolundaki 15 köyün ele geçirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Ağustos’ta Özgür Suriye Ordusu ve ABD liderliğindeki koalisyonun hava desteğiyle IŞİD'in kontrolunda Cerablus'a başlattığı “Fırat Kalkanı Harekatı” beşinci gününe girdi.

Cumartesi gündüz saatlerinde İncirlik Üssü’nden kalkan F- 16’lar, IŞİD hedeflerinin yanı sıra YPG’ye ait bir cephaneliğini de tahrip etti.

Bunun ardından YPG de Cerablus’un 5-6 kilometre güneyinde bulunan iki Türk tankını vurdu. 9 M 133 Kornet adı verilen Rus yapımı lazer güdümlü tanksavar füzeleriyle yapılan saldırıda bir uzman çavuş hayatını kaybederken üç asker yaralandı.

TSK Cerablus çevresindeki IŞİD ve PYD hedeflerine hava harekatı yapıyor

Bu saldırının ardından Türk F-16'larının da katılımıyla koalisyon güçlerince Cerablus'un güneyindeki bölgelerde tespit edilen hedeflere hava harekatı düzenlendi.Türk askeri kaynaklar hava harekatında 25 PYD’linin öldüğünü ve örgütün kullandığı beş katlı binanın imha edildiğini bildirdi.

Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı uçakların vurduğu köylerde en az 35 sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bombalanan Cebel Kussa köyünde, 50 kişinin de yaralandığını da belirtti.

Başbakanlık, sivillerin hedef alındığı yönündeki iddiaları yalanladı

PYD kaynakları bombardımanda çok sayıda sivilin öldürüldüğünü iddia ederken akşam saatlerinde bir açıklamaya yayınlayan Başbakanlık Koordinasyon Merkezi sivillerin öldürüldüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

Açıklamada harekat sırasında sivillerin vurulduğuna veya hedef alındığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiği kaydedildi.

Sultan Murat Tümeni: ÖSO Cerablus ve Çobanbey civarında IŞİD ve PYD’nin kontrolundaki 15 köyü aldı

Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Sultan Murat Tümeni, twitter’dan yaptığı açıklamalarda bugün IŞİD ve YPG’nin elinde bulunan 15 köyün ele geçirildiğini açıkladı.

Sultan Murat Tümeni’nin resmi hesabından yapılan açıklamaya göre, Özgür Suriye Ordusu Cerablus’un batısındaki Zahiriye, Midalale, Balveren köyleri ile Çobanbey’in doğusundaki Kersenli, Ayaşe ve Şeyh Yakup köylerini IŞİD’den; Cerablus’un güney batısında bulunan Mağayır, Amarna, Biir Kusa, Babel, Ayn Bayda ve Dabes ile Cerablus’un güneyinde yer alan Haraba, Hicab, Nezil Hüseyin köylerini PYD’den aldı. Bu arada bazı twitter hesaplarında yayınlanan PYD’lilere şiddet yapıldığını gösteren görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Erdoğan Gaziantep’te Cerablus operasyonu ile ilgili brifing aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Suriye operasyonun yürütüldüğü Gaziantep’e gitti. Cumhurbaşkanı, Fırat Kalkanı Harekatı ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve operasyonu yürüten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’dan bilgi aldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG