Erişilebilirlik

TSK Bir Kez Daha Kandil’i Havadan Vurdu


24 Temmuz’dan beri aralıklara Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerini havadan vuran Türk Hava Kuvvetleri, perşembe gecesinden cuma sabah saatlerine kadar yeni bir hava harekatı gerçekleştirdi. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, savaş uçakları PKK kamplarında tespit edilen 64 hedefe 80 adet ‘modern akıllı mühimmat’ attı.

F-16 ve F-4 2020’lerden oluşan 21 uçaklık filonun yaklaşık altı süren operasyonda Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gara ve Zap kamplarındaki askeri hedeflerin vurulduğu belirtildi.

En az 60 PKK’lının etkisiz hale getirdiği iddia ediliyor

Türk kaynakları, operasyonda en az 60 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini ifade ederken PKK’nın silahlı kanadı HPG’nin Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada bu konuda herhangi bir bilgi verilmedi.

Kaynaklar, örgütün Gara kampında bulunan en büyük mühimmat deposunun da vurulduğunu ve depoda iki saat süresince patlamaların gerçekleştiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, hava harekatının görüntülerini medyayla paylaştı.

Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine ilk hava operasyonu 24 Temmuz’da yapıldı

PKK’ya yönelik ilk hava operasyonu IŞİD’in Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirdiği ve 32 gencin öldüğü bombalı saldırıyı takiben iki polisin evlerinde öldürülmesinin ardından 24 Temmuz’da gerçekleştirildi.

Türk Hava Kuvvetleri, Suriye’deki IŞİD hedeflerinin vurduktan sonra Kuzey Irak’taki PKK hedeflerini de vurdu. PKK’ya yönelik ilk operasyon, aralıklarla 1 Ağustos’a kadar devam etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri 390 PKK’lının öldüğü, 400 PKK’lının da yaralandığı bu operasyonlarda birçok barınaklar, mağara, yer altı sığınağı, yer altı mühimmat deposu ile malzeme ve lojistik deposunun tahrip edildiğini bildirdi.

PKK kaynaklarının ilk operasyonda Zergele köyündeki sivil hedeflerin vurulduğunu iddia etmesinin ardından Kuzey Irak’taki köye giden bir HDP heyetinin en az üç kişinin hayatını kaybettiğini köyde yaşayan bin sivilin de endişe içinde yaşadığını raporla kamuoyuna duyurdu.

Sözcü gazetesi kara harekatı istiyor

PKK’nın asker ve polise yönelik saldırılarının ardından ulusalcı-milliyetçi medyada PKK ana karargahının bulunduğu Kandil’e yönelik kara harekatı isteği dillendiriliyor. Sözcü gazetesi, 8 Eylül’de birinci sayfasından attığı “Bırakın tıraşı Kandil’e girin” manşetli yorum haberinde “Bbu iş böyle olmaz. PKK’ lı hainlerin yuvası Kuzey Irak’taki Kandil, sınırımıza 100 km. mesafede. Amerika ve Avrupa’dan korkmayı bırakın. Kara harekatı yapın, bayrağımızı dikin. Terör bataklığını kurutun” yazdı.

Tam da o gün Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait iki taburun Kuzey Irak’a kaçan PKK’lı gruba sıcak takip yaparak kısa süreliğine Kuzey Irak’a girip akabinde çıktığı bilgisi kamuoyuna duyuruldu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG