Erişilebilirlik

Trump'tan Mitt Romney'e Sıcak Karşılama


Beklenen görüşme Donald Trump’ın New Jersey’deki golf kulübünde gerçekleşti. Ana akım Cumhuriyetçi liderlerle uzlaşma yolu arayan Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence, eski Massachusetts Valisi Mitt Romney’i kapıda karşılayarak el sıkıştı.

Sıcak karşılanan Romney, seçim kampanyası sürecindeTrump’a destek vermemiş ve Cumhuriyetçi Partililer’e, siyaset tecrübesi olmayan milyarder emlakçıya oy vermeme çağrısında bulunmuştu.

Romney, Mart ayında yaptığı bir konuşmada Donald Trump için “hilekar” ve “düzenbaz” ifadelerini kullanmış, Trump da Romney için “köpek gibi boğazlandı” demiş ve kendisini “ezik” diye tanımlamıştı.

Bununla birlikte Trump’ın seçimleri kazanmasının ardından Mitt Romney kendisini arayarak kutladı. Bu aşamadan sonra ikilinin arasındaki buzların eridiği düşünülüyor.

Trump’ın adalet bakanlığına aday gösterdiği Jeff Sessions, yeni başkana dışişleri bakanlığı görevi için Romney’i düşünmesinde ısrar etti.

Daha önce Trump’ın kabinesinde dışişleri bakanı olarak çok sayıda isim geçmişti. Bunlar arasında New York’un eski belediye başkanı Rudy Giuliani, George W. Bush döneminin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi John Bolton, Senatör Bob Corker ve Güney Carolina Valisi Nikki Haley’in vardı.

Mitt Romney’nin dışişleri bakanı yapılması durumunda Donald Trump’la aralarında dış politika konusunda önemli bir görüş ayrılığı yaşanacak. Romney, Rusya’yı Amerika’nın bir numaralı düşmanı ilan etmişti.

Ancak Trump, IŞİD’le mücadelede Rusya’yla işbirliği önerisinde bulunmuş ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i liderliğinden övgüyle söz etmişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG