Erişilebilirlik

Trump’tan Kuzey Kore Açıklaması


Başkan Donald Trump, Kuzey Kore’nin yeni bir nükleer deneme yapması halinde bundan “mutlu olmayacağını” söyledi.

Trump, CBS televizyon kanalında yayınlanan “Face the Nation” programına verdiği mülakatta, “Size şunu da söyleyebilirim, çok saygın bir kişi olan Çin Devlet Başkanı’nın da mutlu olacağını sanmıyorum” dedi.

Pyongyang’ın yeni bir nükleer denemesi hakkında “mutlu olmam” ifadesinin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un rejimine karşı “askeri bir adım” atabileceği anlamına mı geldiği sorusunu Trump, “Bilmiyorum. Göreceğiz” diye yanıtladı.

ABD topraklarına da ulaşabilecek kabiliyette uzun menzilli bir füze geliştirme çabası yürüten Kuzey Kore, Cumartesi günü yeni bir füze denemesi yapmış ancak Güney Kore bu denemenin de başarısız olduğunu açıklamıştı.

Bu gelişme üzerine Trump Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, Kuzey Kore’nin başarısız olsa da bu füze denemesiyle “Çin’in ve çok saygın devlet başkanının arzusuna saygısızlık yaptığını” belirtmişti.

Kuzey Kore’nin füze denemesi, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın BM Güvenlik Konseyi’ni, uluslararası toplum ve özellikle de Çin’in Kuzey Kore’yi nükleer silah geliştirme programını sonlandırması için baskı yapmaması halinde bunun “felaket sonuçları” hakkında uyarmasından bir kaç saat sonrasına denk gelmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG