Erişilebilirlik

Trump’tan Clinton’a Tepki


Başkan seçilen Donald Trump, seçimde sonuçların az bir farkla belirlendiği kilit 3 eyaletteki yeniden sayım çabalarına katılan Demokrat Hillary Clinton’a tepki gösterdi.

Trump, seçim sürecinde katıldıkları tartışma programlarını hatırlattı ve bir tanesinde Clinton’ın kaybedenlerin soucu beğensinler ya da beğenmesinler kabul etmesi gerektiğini söylediğini hatırlattı.

Yeşil Parti adayı Jill Stein’ın Wisconsin ve Michigan eyaletlerinde oyların yeniden sayılması çabalarını ‘sahtekarlık’ olarak niteleyen Trump, Clinton’ın bu girişime katılmasını eleştirdi.

Trump, Wisconsin’da Clinton’dan 27 bin, Michigan’da 12 bin ve Pennsylvania’da da 28 bin oy fazla kazanmıştı. Stein ise her birinde yüzde 1 oy elde etmişti.

Trump, twitter hesabından, “Hillary Clinton sonuçların belli olmasından beni arayarak seçimi kabullendi, birşey değişmeyecek” ifadesini kullandı.

Clinton’la olan üçüncü televizyon tartışmasında Trump, kendisinin galip gelmemesi halinde seçimlerin sonucunu kabul etmeyebileceğini ima etmişti,

Clinton’ın seçim kampanyası avukatı Marc Elias, destekçilerden gelen talepler üzerine 8 Kasım seçimlerine dışardan müdahale olup olmadığına dair sessizce araştırma başlattıklarını ve ayrıca Pennsylvania ile Michigan’da yeniden sayım olursa bu sürece de katılacaklarını kaydetti.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG