Erişilebilirlik

Trump’tan ‘Beyaz Saray Karıştı’ Haberlerine Yalanlama


Amerika Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da karışıklık olduğuna dair haberleri durdurmaya çalışıyor.

Trump sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada, “Trump yönetiminde büyük iç çatışmalar olduğuna dair yalan haberlere itibar etmeyin. Gayet iyi anlaşıyoruz ve büyük işler başaracağız” diye yazdı.

Trump’ın bu açıklaması, bazı medya organlarında çıkan haberlerin peşinden geldi. Bu haberlerde Trump’ın ekibine, tartışmaları iyi yönetemedikleri için kızgın olduğu iddia edilmişti.

Amerika’da ana akım medya çoğu zaman sızdırılan belgeler ve ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdıkları haberlerde, Trump yönetimdeki huzursuzlukları gündeme taşıyordu.

Çatışmaların merkezinde ise Trump’ın kendi başına hareket etmesi ve ekibinin sonrasında Başkan’ı savunmada yetersiz kalması var. Trump’ın, eski Başkan Barack Obama’yı ‘gizlice dinleme yaptırmakla’ suçlaması ve ekibinden isimlerin Ruslarla olan görüşmeleri de sıkıntıları artırıyor.

Trump ile ekibarasındaki bir tartışmanın Oval Ofis penceresinden CNN kamerasına yansıması da iddiaları kuvvetlendiriyor.

Newsmax Media internet sitesinin sahibi Christopher Ruddy ise başkanın ‘telekulak’ suçlamasında ısrarcı olduğunu açıkladı. Aynı zamanda Trump’ın arkadaşı olan Ruddy, Başkan’ın “Bu soruşturulacak. Her şey ortaya çıkacak. Haklı olduğum kanıtlanacak” dediğini aktardı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG