Erişilebilirlik

Trump’tan Flynn’e Destek


Başkan Donald Trump, eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in, dokunulmazlık alması şartıyla Rusya’yla ilgili yürütülen Kongre soruşturmasına ifade verme teklifine destek verdi.

Trump bu sabah gönderdiği Twitter mesajında “Mike Flynn medya ve Demokratlar’ın (yürüttüğü) cadı avında dokunulmazlık talep etmeli” diye yazdı.

Michael Flynn’nin avukatı müvekkilinin Rusya ile Trump’ın seçim süreci arasındaki muhtemel ilişkiyi soruşturan Kongre komisyonları önünde ifade vermeyi teklif ettiğini, ancak “adil olmayan” bir soruşturmaya karşı koruma istediğini belirtmişti.

Flynn’nin avukatı Robert Kelner, “Orgeneral Flynn’nin elbette anlatacak bir hikayesi var ve bunu çok anlatmak istiyor, koşullar izin verirse,” dedi.

Flynn’nin vereceği ifade, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak’la seçim kampanyası döneminde yaptığı görüşme üzerindeki sır perdesini kaldırabilir.

İki komisyon da Rusya’nın Amerika seçimlerine müdahil olması ile ilgili iddialar ve Ruslar’la Trump kampanyası arasındaki muhtemel ilişkiyi soruşturuyor.

Flynn, Rusya’nın Washington büyükelçisiyle Trump göreve başlamadan önce görüşme yapmış, bu görüşmeyi açıklamadığı ve bununla ilgili Başkan yardımcısı Mike Pence’e yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle Şubat ayında istifa etmek zorunda kalmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG