Erişilebilirlik

Trump Mike Pence’i Seçti


Cumhuriyetçi Partili Donald Trump, başkan yardımcısı adayı olarak Indiana Valisi Mike Pence’i seçtiğini Twitter hesabı üzerinden açıkladı. Medyada son bir kaç haftadır ismi olası başkan yardımcısı adayı olarak geçen Pence’in Trump ile beraber yarışacağı böylece doğrulanmış oldu.

Trump, Pence’i başkan yardımcısı olarak seçtiğini Twitter üzerinden şu sözlerle duyurdu: “Vali Mike Pence’i başkan yardımcısı adayım olarak seçtiğimi memnuniyetle açıklıyorum.”

Trump ayrıca Cumartesi günü bir basın toplantısı da düzenleyecek ve Pence ile ilgili kararını bu şekilde de kamuoyuna duyuracak.

Pence, Trump için stratejik açıdan önemli bir seçim olarak görülüyor. Muhafazakar olan vali Pence, seçimin gidişatı etkileyebilecek olan bir eyaletten geliyor. Pence, Trump’ı destekleyen muhafazakarlar tarafından da beğeniliyor.
57 yaşındaki Indiana valisi, Trump’ın diğer olası tercihleri olduğu düşünülen New Jersey Valisi Chris Christie ve eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich’i geride bırakmış oldu.

Trump’ın açıklaması, haftalardır medyada yapılan tartışmalara bir nokta koydu.
Trump daha önce, başkan yardımcısı adayını, New York’taki bir toplantıda açıklayacağını duyurmuştu. Ancak, Fransa’nın Nice kentinde yaşanan saldırı sonrası toplantı iptal edildi.

Trump’ın açıklaması, Cumhuriyetçi Parti Kongresi’nin başlamasından üç gün önce geldi. Kongre’de Trump’ın resmen Cumhuriyetçi Parti adayı seçilmesi bekleniyor.

Yapılan kamuoyu anketlerine göre Donald Trump, seçim yarışında Demokrat Partili Hillary Clinton’ı yakından takip ediyor.

Hillary Clinton da olası başkan yardımcısı adayları üzerinde düşünmeye devam ediyor. Clinton’un, tercihini, Cumhuriyetçi Parti Kongresi sonrası açıklaması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG