Erişilebilirlik

Trump Kulesi'ne Tırmandı New York'u Alarma Geçirdi


New York’un kalbi Manhattan'da güvenlik birimleri, kimliği belirsiz bir kişinin Trump Kulesi’ne tırmanmaya başlamasının ardından alarma geçti. Vantuz, halat ve bir sırt çantasıyla, gökdelenin camlarında yükselmeye başlayan protestocuyu görenler kulenin önünde birikmeye başladı.

Tırmanışın başlamasından kısa bir süre sonra New York polisi harekete geçti. Protestocunun sırt çantasında ne taşıdığının bilinmemesi nedeniyle, 5. Cadde ve etrafındaki yollar trafiğe kapandı.

Cumhuriyetçi Partili aday Donald Trump’ın evinin ve kampanya merkezinin de yer aldığı kulenin önünde yüzlerce New Yorklu ve turist tırmanışı izlerken, televizyon kanalları da canlı yayına geçti.

Polis gökdelenin pencerelerini açarak kimliği belirsiz bu kişiyi beklemeye başladı. Aşağıda da olası bir kazaya karşı şişme atlama yatağı açılmış durumdaydı. 21'inci katın penceresinde tırmanışçıyı bekleyen polis, ilk önce kendisiyle pazarlık yapmaya çalıştı. Çekilen fotoğrafla kimliği tespit edilen kişi, pazarlığı reddedince, iki polis tarafından yakalanarak içeri çekildi ve toplum huzurunu bozmak suçundan gözaltına alındı.

Tırmanan kişinin oYoutube'da, Trump Kulesi'ne tırmanmaktan bahsettiği bir video paylaştığı ortaya çıktı. Kendini "bağımsız araştırmacı" olarak niteleyen tırmanışçı, Donald Trump'la özel bir görüşme talebinde bulundu. Videoda "Tırmanmamın nedeni dikkatinizi çekmek" diyen tırmanışçı, insanları Trump'a oy vermeye çağırdı.

Donald Trump'ın olay sırasında New York'ta olmadığı öğrenildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG