Erişilebilirlik

Trump Kampanyasını Canlandırmaya Çalışıyor


Amerika’da Başkanlık seçimine 3 aydan az bir süre kala Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump düşük oy oranlarını gösteren anketlerin ardından kampanyasını canlandırmaya çalışıyor. Ancak Trump, partisinin önemli isimleriyle de mücadele etmek zorunda.

Trump son hamlesi ile ekonomiye odaklanarak son yaşadığı sorunlardan uzaklaşma amacında. Seçmenlerin önemli bir bölümü ekonomiyi hala öncelikli konu olarak görüyor.

Trump, dünkü konuşmasında “Amerika’nın öncesinden daha büyük, daha iyi ve daha güçlü ekonomiyle geri döndüğünü dünyaya göstermeye hazırız,” dedi.

Trump planlarını özetledi: Vergi kesintileri, daha fazla iş imkanı ve müzakere edilebilir ticaret anlaşmaları. Ama konuşması protestocular tarafından zaman zaman kesildi. Trump daha önceki konuşmalarının aksine bu sefer protestocuların salondan çıkartılmasını sabırla bekledi.

Trump’tan Clinton’a: 4 yıl daha Obama

Trump’ın konuşması Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton’a saldırı da içeriyordu. Trump, “Hillary Clinton döneminde bir şey değişmeyecek, sadece dört yıl boyunca daha zayıf bir dönem, Başkan Obama döneminin devamı olacak” dedi.

Clinton: ‘Trump’ın taahhütlerine dikkat edin’

Demokrat Partili başkan adayı Clinton ise Trump’ın vaatlerine şüpheyle bakılmasından yana. Clinton, Florida’da mitingde yaptığı konuşmada “sadece bir tane Donald Trump var” şeklinde seslendi.

Clinton, “Olumlu, iyimser geleceğin tarafında olduğum için mutluyum” ifadelerini kullandı.

Tartışmalar dengeyi değiştirebilir

Bir grup uzman, Trump’ın şansının Eylül ayında başlayacak aday tartışmalarında artacağı tahmininde bulunuyor. İlk tartışma New York’ta Hofstra Üniversitesi’nde 26 Eylül’de yapılacak. National Journal’dan Tom DeFrank “Eylül’ün son haftasında gelecek başkanın kim olduğunu büyük ihtimalle bileceğiz” dedi.

Virginia Üniversitesi’nden Kyle Kondik’e göre de Trump, daha önceki hatalarını tekrarlamaktan kaçınmak zorunda. Son olarak on yıl önce Irak’ta Amerikan ordusunda çarpışırken ölen Müslüman askerin ailesiyle girdiği sözlü tartışma, Donald Trump’ın puan kaybetmesine yol açmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG