Erişilebilirlik

Trump İnkar Ediyor


Amerika Başkanı Donald Trump, seçim kampanyasına yardım etmeleri için Ruslarla anlaşma yaptığı iddialarını reddetti. Trump, bunun seçimi kaybettikleri için Demokratlar tarafından uydurulduğunu kaydetti.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Obama dönemindeki istihbarat direktörü James Clapper ve diğerlerinin Moskova ile kendisinin işbirliği yaptığı konusunda kanıt olmadığını söylediğine dikkat çekti. Trump, “Bu YALAN HABER ve herkes bunu biliyor,” dedi. Trump, tweet mesajında yalan haber kelimelerini büyük harflerle yazdı.

Trump, Demokratlar’ın son derece başarısız kalan seçim kampanyalarına kılıf uydurmak için Rusya iddiasını ortaya attıklarını söyledi.

Trump bu açıklamayı FBI Başkanı ile Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Direktörü’nün Rusya’nın seçim sürecine müdahil olup-olmadığı konusunda İstihbarat Komisyonu’nun konuyla ilgili oturumuna katılmadan önce yaptı.

Trump tweet mesajlarında kendisinin dinlendiği iddialarına hiç değinmedi, Trump, Kongre, FBI ve diğerlerinin bilgiyi kimin sızdırdığını bulması gerektiğini kaydetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, üst düzey Cumhuriyetçiler ve Demokratlar başkanın 4 Mart’taki iddiasını destekler nitelikte kanıt olmadığını söylediler.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Devin Nunes, Fox News’a yaptığı açıklamada, “Trump Tower’da dinleme var mıydı, hayır hiç yoktu ve Cuma günü aldığımız bilgiler de bunu doğruluyor” dedi.

FBI başkanı suçlamalarla ilgili daha önce bir beyanda bulunmadı ama FBI başkanı Adalet Bakanlığı’nın iddiayı reddetmesini istedi.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, dinlemenin İngiliz ajanlar tarafından yapıldığını Fox News’tan Andrew Napolitano’nun haberine dayandırarak söylemişti. İngiliz elektronik istihbarat ajansı GCHQ, iddiayı reddetmişti. Trump, Cuma günkü basın toplantısında İngiliz istihbaratına suçlamada bulunmadı.

Trump, bu konudaki bir soruya “Benimle değil, Fox ile konuşmalısnız,” şeklinde yanıt verdi.

Fox News sunucusu ise, “Fox News Andrew Napolitano’nun belgeselini teyit edemez. Fox News iddianın kanıtına sahip değil” dedi.

Geçen hafta Senato İstihbarat Komisyonu üyelerinden Cumhuriyetçi Richard Burr ve Demokrat Mark Warner ortak açıklama yaparak “Bize verilen bilgilere dayanarak Trump Tower Amerika’nın hiçbir unsuru tarafından takibe alınmamıştır” şeklinde ortak açıklama yaptı.

Amerikalı istihbarat uzmanları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Demokrat Parti Ulusal Komisyonu’nun bilgisayarlarını hack’leme emri verdiğini belirtiyor. Wikileaks de Clinton’ın seçim kampanyasının başkanı John Podesta’nın seçimden önce Clinton’ın parti başkan adaylığını kazanması için çabalarını gözler önüne sermişti.

Trump yönetimi seçim kampanyasında çalışanların Rus yetkililerle işbirliği yaptığı iddialarını reddediyor. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Nunes da böyle bir işbirliğini gösteren işaret olmadığını belirtiyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG