Erişilebilirlik

Trump'ın Yükselişi Kanada’ya Göç Niyetini Artırdı


Seçim dönemine girildiğinde tüm ülkelerde olduğu gibi, ABD’de de ülkeyi terk etme üzerine sohbetler de artar. Zira seçmenin bir kesiminin hakkında, “Eğer seçilirse bu ülkede yaşanmaz” dediği bir politikacı mutlaka vardır.

Ülkeyi terk etme furyasına kapılan (ve yapamayan) Amerikalı seçmenin büyük bir bölümü için bu yıl bu hedef isim Cumhuriyetçiler'in aday adayı Donald Trump. Seçtikleri ülke de, yine kuzey komşuları Kanada.

Sonuçların açıklanmasından sonra arama motoru Google’da Kanada’ya göç en çok aranan konulardan biri oldu. Kanada hükümetinin internet sitesi, çok yüklenme olduğundan hata verdi

2004’ten bu yana her seçim döneminde Google’da “Kanada’ya taşınma” ve bu cümlenin farklı şekilleri aranıyor. En çok arama George Bush döneminde olmuştu, Barack Obama döneminde ise verilere göre ABD’den göçme aramaları azaldı.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG