Erişilebilirlik

Trump'ın Yeni Ekibi Merakla Bekleniyor


Trump'ın Yeni Ekibi Merakla Bekleniyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Amerikan kamuoyu Ocak ayındaki yemin töreniyle görevine başlayacak olan yeni başkan Donald Trump’ın Washington’a nasıl bir ekiple geleceğini önümüzdeki günlerde öğrenecek. Trump’ın kabinesinde hangi simaların yer alacağı, büyük merak konusu.

Yeni başkanın yemin törenine iki ay var. Donald Trump’ın öncelikle kabinesini ve yönetimde yer alacak kişileri seçmesi gerekiyor.

Trump’a kampanyası sırasında en büyük desteği verenlerden biri olan Senatör Jeff Sessions’un adı, savunma bakanlığı için geçiyor.

New York’un eski belediye başkanı Rudy Giuliani ise adalet, hatta dışişleri bakanı olabilir.

Trump’ın kampanya sorumlusu Kellyanne Conway’in adı ise Beyaz Saray Sözcülüğü için geçiyor. Conway, Trump’ın bir başkan olarak hep alınacak sonuçlara odaklanacağını söylüyor.

Trump karşıtı gösteriler bazı kentlerde hala devam ederken Demokrat Partili siyasetçiler yeni başkanla bazı konularda işbirliği yapacaklarının sinyallerini veriyor.

Ancak Demokratlar, Trump’ın çok sayıda kaçak göçmeni sınırdışı etmek ve Amerikan tarihinin en kapsamlı vergi kesintisi uygulamasını getirmek gibi vaatlerine şiddetle karşı çıkacaklarının altını çiziyor. Trump’ın başkanlık koltuğundaki ilk icraatının ne olacağını kimse bilmiyor. Ancak kurulan ekip, bunun sinyallerini de yakında vereceğe benziyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG