Erişilebilirlik

Trump'ın Sözleri Yine Tartışma Yaratırken Clinton Anketlerde 10 Puan Önde


Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump, kampanyası sırasında saldırgan ifadeler kullandığı için pişman olduğunu açıkladı. Tartışmalı söylemleri her zaman medya ve kamuoyunda tepki çeken Donald Trump açısından bu, beklenmedik bir açıklama oldu.

Kuzey Carolina’da konuşan Trump, ateşli tartışmalar ve çok sayıda konu arasında bazen doğru ifadeleri seçemediğini kabul etti. Cumhuriyetçi Parti adayı “Kişisel acılara yol açmış olabileceğimden dolayı pişmanım” diye konuştu.

Ancak milyarder emlakçı, yine huyunu değiştirmedi ve bu konuşmasının ardından dakikalar sonra Başkan Barack Obama’ya “yalancı” dedi, İran’a gönderilen 400 milyon dolar tutarındaki nakit parayla ilgili yönetimin tavrını eleştirdi.

Trump ayrıca Hillary Clinton’un da toplumu bölmeye çalıştığını iddia etti, Demokrat Partili rakibinin Amerikalı siyahları yalnızca oy potansiyeli olarak gördüğünü savundu.

Siyah Amerikalılar’a seslenen Donald Trump, seçilmesi durumunda onları hayrete düşüreceğini söyledi, ancak ne yapacağını açmadı.

Siyahlar Büyük Buhran’ın yaşandığı 1930’lara kadar Cumhuriyetçi Parti’yi destekliyordu. Kendilerine özgürlük kazandıran eski Başkan Abraham Lincoln de Cumhuriyetçi idi. Ancak siyahlar o dönemden itibaren oy tercihlerini Demokrat Parti’ye çevirdi.

Manafort istifa etti

Öte yandan, seçim kampanyasını yürüten ekipte bu hafta içinde değişikliğe giden Donald Trump’ın kampanya menajerlerinden Paul Manafort istifa ettiğini açıkladı. Manafort’un ekip değişikliği sırasında yetkileri azaltılmıştı.

Manafort hafta içinde Ukrayna’nın Rusya yanlısı eski cumhurbaşkanı ve siyasi partisinden 12,7 milyon dolar para aldığı iddiasıyla haber olmuştu.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG