Erişilebilirlik

Trump’ın Müslümanlar’la İlgili Teklifine Destek


NBC ve Wall Street Journal’ın yaptığı ankete göre, Amerika’da halkın yüzde 25’si Donald Trump’ın, Müslümanlar’ın ülkeye girişine yasak getirmesi fikrine destek çıkıyor.

Amerikalılar’ın tamamına bakıldığında yetişkinlerin yüzde 57’si teklife karşı çıkarken, yüzde 25’i bunun doğru bir fikir olduğunu düşünüyor.

Emlak milyarderi Trump’ın aday olduğu Cumhuriyetçi Parti seçmenleri arasında öneriye destek oranı yüzde 42’ye çıkıyor. Demokratlar’ın yüzde 75’i, bağımsızların yüzde 55’i bu fikre karşı çıktığını belirtti.

Associated Press’in yaptığı bir diğer ankete göre her 10 Cumhuriyetçi’den 8’i, Trump’ın becerikli ve kararlı olduğunu düşünüyor. Bu özellikler bu grup seçmen için çok önemli. Ancak aynı seçmenlere Trump’ın sempatikliği, merhameti ve mertliği sorulduğunda, aday daha düşük not aldı.

Associated Press’in yaptığı anket, Müslümanlar’la ilgili yorumlarından önce yapılmıştı.

NBC ve Wall Street Journal’ın 6-9 Aralık arası yaptığı Amerikalılar’ın yüzde 59’unun Müslümanlar’la ilgili olumlu düşündüğü, yüzde 29’unun ise olumsuz düşündüğü ortaya kondu. Bu rakamlar 2002 yılından bu yana aşağı yukarı aynı seviyede.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG