Erişilebilirlik

Trump'ın Damadı Federal Hükümeti Daha Verimli Hale Getirmeyi Umuyor


Trump'ın Damadı Federal Hükümeti Daha Verimli Hale Getirmeyi Umuyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Başkan Trump’ın Beyaz Saray danışmanlarından damadı Jared Kushner, geçen yıl seçim kampanyası ve bu yıl iktidar devir teslim süreci sırasında Rus yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında Senato İstihbarat Komisyonu’nda ifade vermeyi kabul etti. Öte yandan Trump, damadına yeni sorumluluklar yüklemeye devam ediyor. Jared Kushner, Beyaz Saray bünyesinde kurulan Amerikan İnovasyon Dairesi’nin başkanlığına atandı.

Başkan Trump’ın kızı Ivanka’yla evli olan emlak yatırımcısı Jared Kushner, Beyaz Saray Amerikan İnovasyon Dairesi’nin başkanlığına getirildi.

Daire, federal hükümeti, yüksek randımanlı bir şirket gibi yönetmeyi amaçlıyor.

Yeni daire, Beyaz Saray’da iktidarın odağı olan Batı Kanadı’nda faaliyet gösterecek. Microsoft, Goldman Sachs ve General Motors gibi şirketlerin eski yöneticileri, daire bünyesinde çeşitli görevlere atanacak.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sean Spicer, Pazartesi günkü brifingde, 36 yaşındaki Kushner’ın İnovasyon Dairesi’ni yönetecek deneyime sahip olup olmadığı konusundaki soruları yanıtlamadı.

Kushner, Ortadoğu barış süreci ve Çin ve Meksika gibi ülkelerle ilgili konularda da Başkan Trump’ın baş danışmanlığını yapıyor. Yani Kushner’ın yükü, zaten oldukça ağır.

Harvard Üniversitesi Demokratik Yönetim ve İnovasyon Merkezi’nden Profesör Stephen Goldsmith, Beyaz Saray’ın önünde büyük zorluklar olduğunu söylüyor: “Bürokratik sorunlar, Kongre’yle ilgili sıkıntılar var. Bunlara çözüm bulmak zor. Hükümetin en üst seviyesinde inovasyon odaklı bir girişim başlatmanın fark yaratabileceğini düşünüyorum.”

Beyaz Saray İnovasyon Dairesi, Amerikan halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi ve istihdamı arttırmayı amaçlıyor.

Yetkililere göre daire, hükümetin hangi kollarının özelleştirileceğiyle ilgili tavsiyelerde de bulunacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG