Erişilebilirlik

Trump Gösterisinde 20 Gözaltı


Trump Gösterisinde 20 Gözaltı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

ABD’deki başkanlık yarışının şüphesiz en tartışmalı adayı Donald Trump’ın son seçim mitingi yine olaylı geçti. Güney California’daki mitingin yapıldığı binanın önünde, Trump’ın destekçileri ile karşıtları arasında çıkan olaylarda en az 20 kişi gözaltına alındı.

Orange County’deki olaylarda göstericiler bir polis aracının camlarını kırdı. Bir sürücü, halkın arasına daldı, polisler kıl payı kurtuldu.

Trafiği engelleyen göstericiler kontrol altına alınana kadar çok sayıda kişi yaralandı.

Gösterilerin öncesinde Donald Trump konuşmasında yine cinsiyetçi bir üslupla, Hillary Clinton’ı hedef aldı. Clinton’ın ülkenin ilk kadın başkanı olmak için kadın kimliğini kullanmak dışında şansı olmadığını söyledi.

Trump, “Sahtekar Hillary” diye hitap ettiği Demokrat adayın şehir konseylerinde bile çalışacak kapasitesi olmadığını, erkek olsa oy oranının yüzde %5’i bile bulmayacağını iddia etti.

Trump sert ifadelerini şöyle sürdürdü: “Şimdi, bu sahtekar Hillary üstüne basa basa ne diyor? ‘Donald Trump’ın üslubunu beğenmiyorum’ diyor. Üslup mu? İşte orada, karşısındaki ekrandan okuduklarını tüm gece bağırıyor. Ekranda yazılı olanları okumadan konuşma yapabildi mi? Evet önceki gece kazandı. Kazanmasından aslında memnunum. Sanders yerine onu alt etmeyi daha çok istiyorum.”

Demokrat Hillary Clinton ise Trump’a yanıtını Philedelphia’daki mitinginde verdi. Clinton, “Kadınların sağlık sigortası, ücretli doğum izni ya da maaş eşitliği için mücadele etmek, kadın kimliğini kullanmaksa, evet ben bu kimliği kullanıyorum” dedi.

Donald Trump’ın bu cinsiyetçi üslubuna kadınlar tepkili. Kadınların yüzde 70’inden fazlasının Trump hakkındaki görüşleri olumsuz.

Son anketler, genel seçimlerde olası bir Donald Trump-Hillary Clinton mücadelesinde, Clinton’ın Cumhuriyetçi rakibin 9 puan geride bırakabileceğine işaret ediyor.

Gelecek önseçim Salı günü muhafazakar olarak bilinen Indina’da yapılacak.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG