Erişilebilirlik

Trump Diğer Adaylarla Arayı Açıyor


Trump Diğer Cumhuriyetçi Adaylarla Arayı Açıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Amerika’da Başkan seçimlerinin ilk aşaması olan önseçimlerin başlamasına bir aydan biraz fazla zaman kala yapılan bir kamuoyu yoklaması, Donald Trump’ın diğer Cumhuriyetçi Başkan aday adaylarıyla arasını açtığını ortaya koyuyor.

CNN/ORC ortak anketinde Cumhuriyetçi seçmenler arasında Trump’a verilen destek yüzde 39. Milyarder emlakçı en yakın rakibinin yüzde 21 önünde bulunuyor. Kasım ayından bu yana Trump’ın oylarında yüzde 3 artış oldu.

Donald Trump’ı, aşırı muhafazakar görüşleriyle öne çıkan Texas Senatörü Ted Cruz yüzde 18’le izliyor. Cruz’un oylarında da son bir ayda yüzde 2 artış oldu.

Florida Senatörü Marco Rubio ve emekli beyin cerrahı Ben Carson’a verilen destek yüzde 10’larda seyrederken, beşinci sırada New Jersey Valisi Chris Christie bulunuyor. Christie’nin Cumhuriyetçi seçmen arasındaki oy oranı yüzde 5. Bunun dışında kalan diğer Cumhuriyetçi aday adaylarının hiçbiri, yüzde 4’ün üzerinde desteğe sahip değil. Buna, yarışa büyük umutlarla başlayan, babası ve ağabeyi başkanlık yapmış Florida’nın eski valisi Jeb Bush da dahil.

Anket sonuçlarını duyan Trump Twitter’da yayınladığı mesajında “Teşekkürler Amerika. Hep birlikte Amerika’yı yeniden büyük bir ülke yapacağız” diye yazdı.

17-21 Aralık tarihleri arasında yapılan CNN/ORC anketi, binin üzerinde kişiyle gerçekleştirildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG