Erişilebilirlik

Trump Beyaz Saray’da Abbas'la Görüştü


Trump Beyaz Saray’da Abbas ile Görüştü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Amerika Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da Filistin lideri Mahmud Abbas ile biraraya geldi. Trump barış için iki tarafın da istekli olduğunu ve bunu sağlamanın insanların düşündüğü kadar zor olmadığını söyledi.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da ağırladığı liderler arasına Filistin lideri Mahmud Abbas da katıldı. İkili başbaşa görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Amerika Başkanı Trump, İsrail ve Filistin arasında barış sağlanması için iki tarafın da istekli olduğunu ve barışa ulaşmanın insanların düşündüğü kadar zor olmadığını söyledi.

Filistin Lideri Mahmud Abbas da açıklamasında “Sayın Başkan Trump ile birlikte şimdi barış için bir umudumuz var” dedi. Abbas barış için İsrail’in 1967 sınırlarına çekilmesi gerektiğine ve iki devletli bir çözüme atıfta bulundu.

Trump, daha önce yaptığı açıklamada “İki devletli ya da tek devletli, tarafların uzlaşacağı bir çözüme destek veririm” ifadelerini kullanmıştı.

Trump basın toplantısında “Ben barışın sağlanması için çalışacağım. Ancak barış Amerika ya da bir başka ulus tarafından getirilen bir barış olmamalı. Barışa ulaşmak için Filistin ve İsrail birlikte çalışmak zorundalar. Netanyahu ile görüştük. İsrail’in önde gelen yöneticileri ile görüştük. Ve ben tüm hayatım boyunca İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanmasının dünyanın en zor anlaşması olduğunu duydum. Şimdi bakalım bunun yanlış olduğunu kanıtlayabilecek miyiz?” dedi.

Abbas da “Kalıcı bir çözüm bulabileceğimize inanıyorum. Artık İsrail’in topraklarımızdaki 50 yıllık işgalini bitirmesinin zamanı geldi. Bizler, Filistinliler olarak dünyada işgal altında yaşayan tek toplumuz. Özgürlüğümüzü, ve tıpkı Filistinlilerin İsrail devletini tanıması gibi, İsraillilerin de Filistin devletini tanımasını istiyoruz” diye konuştu.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG