Erişilebilirlik

Trump Beklenen Tweet Mesajlarını Attı


Amerika Başkanı Donald Trump, FBI eski Başkanı James Comey’nin Senato İstihbarat Komisyonu’ndaki ifadesine Twitter’dan yanıt verdi. Trump, Comey’i “bilgi sızdırıcı” olarak niteledi.

Trump’ın, dünkü oturum hakkında ne tür tweet mesajları atacağı merakla bekleniyordu. Comey’nin ifadesine ilk yanıtında Trump, “Birçok yalan ve yanlış ifadeye rağmen, hepsi tamamen intikam, ve WOW, Comey bir bilgi sızdırıcı” şeklinde tweet attı.

Birçok konuyla ilgili görüşünü Twitter mesajlarıyla açıklayan Trump, Comey’nin ifade verdiği sırada sesiz kaldı. Trump’ın yerine oğlu, Comey’ı eleştiren tweetler attı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Sarah Huckabee Sanders da muhabirlere “Başkanın yalancı olmadığını söyleyebilirim” demişti.

Comey ifadesinde Trump yönetiminin kendisi ve FBI hakkında yalan söylediğini kaydetmişti.

Trump sessizliğini özel avukatının ifadeyle ilgili açıklamasının ardından bozdu. Avukatı, Comey’nin ifadesinde Trump’ın soruşturma altında olmadığı yönündeki açıklamasına vurgu yapmıştı.

Marc Kasowitz, Trump’ın Comey’e herhangi bir şahıs hakkındaki bir soruşturmayı durdurmasını söylemediğini belirtmişti.

Comey, ise dünkü oturumda, Trump ile görüşmelerinin ayrıntılı notlarını tuttuğunu bunu da Trump’ın bu görüşmelerin “doğasıyla ilgili yalan söyleyebileceği konusunda endişeli” olduğu için yaptığını söylemişti.

FBI eski Başkanı, Trump ile Flynn hakkındaki görüşmeleriyle ilgili gizlilik ibaresi taşımayan bilgi notlarını paylaştığını, bunu özel bir savcı atanmasını umuduyla yaptığını vurgulamıştı.

Özel Savcı Kimdir?
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

FBI eski başkanlarından Robert Mueller, Comey’nin görevden alınmasından bir hafta sonra özel savcı olarak atanmıştı.

Comey ifadesinde Trump’ın danışmanlarından herhangi birinin Rusya’nın 2016 seçimlerine olası müdahalesiyle bağlantılı olduğuna dair bir iddia gündeme getirmedi.

Rusya müdahaleyi reddediyor, Beyaz Saray da Moskova ile gizli anlaşmayı reddediyor.

Comey ifadesinde, Trump’ı Flynn’in soruşturmasını durdurmaya çalışmakla suçlamış, Beyaz Saray’ın görevden alınmasına bahane olarak kendisini ve FBI’ı karaladığını söylemişti.

Comey, Trump’ın adaleti engelleyip-engellemediği konusunda konuşmamış, bunu Mueller’a bırakmıştı.

2016 seçimlerinde Demokrat Başkan Yardımcısı adayı olan Tim Kaine, Comey’nin ifadesinin hem Kongre hem de özel savcının soruşturması için değerli bilgiler sağladığını belirtti.

Komisyon’un en kıdemli Demokrat üyesi Mark Warner, Trump’ın yorumlarını çok rahatsız edici olarak niteledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG