Erişilebilirlik

Trump Adaylık Yarışında Hala Lider


Trump Adaylık Yarışında Hala Lider
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Son kamuoyu yoklamalarına göre milyarder Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayları arasındaki liderlik konumunu sürdürüyor. Ancak Donald Trump’ın rakipleriyle yüzleştiği son tartışma programından sonra yapılan anketlerde emlak kralının puan kaybettiği göze çarpıyor.

Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’de başrolü oynamaya devam ediyor. İkinci tartışma programında Florida eski valisi Jeb Bush’un atağa kalkması, adaylık yarışında dönüm noktası oldu. Ancak Trump, seçim kampanyasını kararlılıkla yürütüyor.

Trump, “Özgürlükleriniz için hiç kimsenin savaşmadığı kadar savaşacağım çünkü ben iyi bir savaşçıyım. Ve hep kazanırım. Şimdiye kadar çok kez kazandım ve biz yine kazanacağız,”diye destekçilerine seslendi.

Hewlett Packard şirketi eski CEO’su Carly Fiorina’nın puanı ise tartışma programındaki performansından sonra yükselişe geçti. Yarışı bıraktığını açıklayan Wisconsin Valisi Scott Walker için durum daha farklı. Walker, Trump’a oranla daha olumlu bir seçeneğe odaklanılması için yarışı bıraktığını açıkladı.

Kamuoyu yoklamalarında yıldızı yükselen bir başka isim ise emekli beyin cerrahı Ben Carson.

Carson bir toplatıda, “Herkes gladyatör dövüşü gibi kavga izlemeyi sever. Ancak bu kavgaların bize hiçbir yararı yok,”dedi.

Uzman Norm Ornstein, Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı yarışına parti dışından katılanların damga vurduğunu söylüyor.

Ornstein durumu şöyle açıklıyor: “Cumhuriyetçi Parti içinden çıkan son derece muhafazakar bir grupla partiye dışarıdan katılan, parti yapısına karşı olan ve daha önce hiçbir seçim deneyimi bulunmayan bir grup arasında çekişme var. Dışarıdan katılanlar, şu anda yarışı önde götürüyor.”

Trump’ın dış siyaset konusunda bocalaması ise destekçilerini rahatsız etmesine karşı da şu yorumda bulundu: "Trump’ı destekleyen seçmenler için siyasetin her ayrıntısını bilen, açık ve dürüst konuşmayan politikacılar, en kötü olanlar. Seçmenler, bu siyasetçileri tüm sorunların kaynağı olarak görüyor. Güvendikleri kendi liderleri tarafından yalnız bırakıldıklarını düşünüyorlar.”

Son kamuoyu yoklamaları, dört ay sonra Iowa eyaletinde yapılacak ilk ön seçim öncesinde Carly Fiorina ve Ben Carson’un Donald Trump’ın arkasında ikincilik için yarıştıklarını gösteriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG