Erişilebilirlik

Trump 'Adalet'i Kime Teslim Edecek?


Amerika’nın yeni başkanı seçilen Donald Trump, Alabama eyaleti Senatörü Jeff Sessions’ı adalet bakanlığı görevine getireceğini açıkladı.

Muhafazakar bir siyasetçi olan Sessions, başkanlık kampanyasının başından buyana Trump’a büyük destek veriyor. Sessions, kampanyasının büyük bölümünde Trump’a arka çıkan tek senato üyesi oldu.

Eski bir savcı olan Sessions, Senato’ya ilk kez 1996 yılında seçildi ve Adalet, Silahlı Hizmetler ve Bütçe Komisyonu gibi kilit komisyonlarda görev aldı. Sessions, Kongre’de, sınır güvenliğinin en sıkı destekçilerinden biri olarak tanınıyor. Sessions ayrıca kaçak göçmenlere vatandaşlık hakkı verilmesine de şiddetle karşı çıkıyor.

Jeff Sessions, Senato’daki kariyerinden önce Alabama eyaletinde savcılık yapmıştı. Bu süre zarfında karşı karşıya kaldığı ırkçılık suçlamaları, Sessions’ın Başkan Ronald Reagan döneminde federal yargıçlığa atanmasına engel oldu.

Ronald Reagan, 1989 yılında Sessions’ı Alabama eyaletinde federal bölge yargıçlığı görevine aday gösterdi. Ancak Sessions’ın adaylığı, Senato tarafından, bazı meslektaşlarının siyahlara karşı ırkçı sözler sarfettiği yönünde tanıklık etmesi üzerine engellendi.

Sessions’ın eski meslektaşı, zamanın federal savcılarından siyah Thomas Figures, Sessions’ın kendisine ‘çocuk’ diye hitap ettiğini ve beyazlara karşı söyledikleri sözlere dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulunduğunu söyledi.

Sessions, düzenlenen oturum sırasında bu iddialara karşı çıkmasına rağmen adaylığı reddedildi. Sessions, o zaman, Senato Adalet Komisyonu’nun engeline takılan ikinci adaydı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG