Erişilebilirlik

Trablusgarp Yine Bombalandı


Trablusgarp Yine Bombalandı
Trablusgarp Yine Bombalandı

Libya’ya yönelik uluslararası operasyona yeni ülkeler katılırken başkent Trablusgarp yine şiddetli bir patlamayla sarsıldı. Gece yarısı patlamayla birlikte uçaksavar ateşi sesleri de duyuldu.

Amerika’nın Afrika Kuvvetleri Komutanı operasyona katılan diğer ülkeleri Belçika, İngiltere, Danimarka, Fransa, İtalya ve İspanya olarak açıklarken uçuş yasağı bölgesinin batıya, Trablusgarp’a kadar uzatıldığını ve daha çok uçağın devriye uçuşu yaptığını söyledi.

Orgeneral Carter Ham, Amerikan ve İngiliz kuvvetlerinin son 24 saat içinde Libya askeri hedeflerine 12 Tomahawk füzesi attığını da bildirdi.

Orgeneral Ham, Pazar gecesi bir İngiliz füzesinin Kaddafi’nin karargâhında bir komuta merkezini hedef aldığını ve binayı tahrip ettiğini söyledi. Amerikalı komutan saldırının bizzat Libya liderini hedef almadığını da belirtti.

Bu arada isyancılar Batılı güçlerin hava saldırılarından yararlanarak son 10 günde kaybettikleri toprakları geri almak için harekete geçti.

Yeniden toparlanan muhalif güçler, Kaddafi kuvvetlerinin elinde bulunan Ecdebiye kentine saldırdı ancak daha sonra geriçekildi. Ancak Misrata’daki isyancılar Kaddafi kuvvetlerinin Batıyı savaş uçaklarına karşı çevredeki sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak kenti tank ve havan ateşine tutmaya devam ettiklerini söylüyor

XS
SM
MD
LG