Erişilebilirlik

Tokyo'da Başı Kesilen Gazeteci İçin Gece Yası


Başı kesilen Japon gazetecinin annesi ölüm haberi üzerine konuşurken
Başı kesilen Japon gazetecinin annesi ölüm haberi üzerine konuşurken

Cumartesi günü yayınlanan videoda eli bıçaklı ve yüzü maskeli bir militanın yere diz çökmüş Japon gazetecinin boğazını kestiği sonra öncekiler gibi rehinenin kesik başını gösteren görüntülerle kapandığı görülüyordu

Tokyo’da IŞİD militanları tarafından başı kesilen Japon gazeteci Kenji Goto için gece yas tutuldu.

Japonlar yas tutarken Tokyo hükümeti ve ABD baş kesmeyi gösteren videonun yayınlanmasından sonra IŞİD militanlarını kınadı.

Başkan Barack Obama baş kesmeyi” iğrenc bir cinayet “ olarak nitelerken Japonya başbakanı Shinzo Abe teröristleri asla affetmeyeceğini söyledi.

Cumartesi günü yayınlanan videoda eli bıçaklı ve yüzü maskeli bir militanın yere diz çökmüş olan Goto’nun boğazını kestiği görülüyor. Video öncekiler gibi, rehinenin kesik başını gösteren görüntülerle kapanıyor. IŞİD, bir Iraklı mahkumun serbest bırakılmasını şart koşmuş, rehinenin hayatı için tanıdığı süreyse iki gün önce dolmuştu.

Uzmanlar Goto’nun boğazını kesen kişinin daha önceki idam videolarında görünen katil gibi ingiliz aksanıyla konuştuğunu söylüyor.

Yeni video, IŞİD militanlarınınÜrdün’de hapis yatan Iraklı kadın teröristin bırakılması için tanıdığı sürenin dolmasından iki gün sonra yayınlandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG