Erişilebilirlik

Tillerson’ın Dışişleri Bakanlığı Onaylanmak Üzere


Florida Senatörü Marco Rubio’nun Rex Tillerson’ın Dışişleri Bakanlığı’na Senato Komisyonu’nda destek vereceğini açıklamasının ardından Tillerson’ın Dışişleri Bakanlığı’nın onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Rubio, bir kısmı Rusya’ya yönelik düşünceleri konusunda olmak üzere önemli çekincelerine rağmen, Tillerson’ın adaylığını destekleyeceğini söyledi.

Rubio’nun Facebook’tan yayımlanan açıklaması Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun Tillerson’ın adaylığının oylanacağı toplantısından birkaç saat önce geldi.

Rubio, komisyondaki oturumda Tillerson’a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i savaş suçlusu olarak nitelememesi, Suudi Arabistan ve Filipinler’deki insan hakları ihlallerini eleştirmemesi nedeniyle tepki göstermişti.

Demokrat Senatör Ben Cardin ise Tillerson’ın adaylığını desteklemeyeceğini söyledi. Buna gerekçe olarak da Tillerson’ın Rusya ve Suriye’nin savaş suçlarına değinmemesini ve Filipinler Devlet Başkanı’nın uyuşturucu ile şiddetli mücadelesini insan hakları ihlali olarak nitelememesini gösterdi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG